Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Zašto peglamo kartice?

Kupovina nije samo ženski hir, već je i rezultat hormonalnog utjecaja. 

Tko kaže da shopping uvijek mora imati štetno djelovanje? Za vaš novčanik možda, ali ne i za zdravlje. Iako se vezuje uz ovisnost do te mjere da u rječniku postoji pojam " shoppingholičar (ka) ", ova voljena aktivnost povoljno djeluje na vaše psihičko i fizičko zdravlje.Neki znanstvenici vjeruju da bi se želja za shoppingom kod žena mogla objasniti hormonalnim promjenama tijekom menstrualnog ciklusa. Ili jednostavno s činjenicom da se vrijeme, u kojem žena ima povećanu želju izgledati ljepše i privlačnije, poklapa s vremenom ovulacije to jest periodom kada su najplodnije.Pri obavljanju shoppinga dokazano je izlučivanje hormona po imenu dopamin. Poznat kao hormon sreće, dopamin se izlučuje u stanju zadovoljstva prilikom zaljubljenosti, seksa, slušanja glazbe pa čak i u slučaju konzumiranja određenih prehrambenih proizvoda . U mozgu djeluje kao prijenosnik koji regulira emocije na temelju ponašanja. Stoga, ukoliko je vaše ponašanje orijentirano na kupovinu, dopamin će djelovati na euforiju i zadovoljstvo koje ćete tada osjećati.Osim što vas shopping čini sretnima i chic, može čak i produžiti život i poboljšati zdravlje. Da bi obišli samo par trgovina, potrebno vam je dvadesetak minuta. To je optimalna dnevna količina hodanja koja je potrebna kako bi se poboljšala cirkulacija i ojačalo srce. Nadalje, shopping ima djelovanje poput terapije na način da oslobađa od stresa, uzročnika mnogih bolesti modernog svijeta.

Stoga možete mirno pratiti posljednje modne trendove ili jednostavno priuštiti sebi sitnicu koja će vas obradovati nakon napornog radnog tjedna.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Drama Queen

U moru tekstova na hrvatskim stranicama imate bezbroj onih koji gaje negativan stav i koji samo čekaju neki naslov da svu žuč svog teškoga...

Savjeti stručnjaka

Visoke temperature mogu dodatno opteretiti srčano – žilni sustav, stoga donosimo nekoliko jednostavnih savjeta za sigurno i bezbrižno ljeto.

Budi fit

Razgovarali smo s fitness trenerom i promotorom zdravog načina života, Marijem Valentićem, i doznali sve odgovore vezane za ljeto i vježbanje.

Savjeti stručnjaka

Iako higijenu intimnog područja nikada ne bismo trebali zanemarivati, posebnu joj je pažnju potrebno posvetiti tijekom ljeta radi visokih temperatura, povećane vlažnosti te znojenja...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.