Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Savjeti i preporuke

Zašto se poslije depilacije pojavljuju crvene točkice?

Nakon svake depilacije isto – pojave vam se crvene točkice po dijelu tijela koji ste depilirale.

Nakon svake depilacije isto – pojave vam se crvene točkice po dijelu tijela koji ste depilirale. Pogotovo kada to činite brzinski! One, osim što su prilično ružna pojava na samoj koži, znaju peckati i nerijetko bole. Većina onih koji se briju, suočila se s točkicama koje izbiju nakon “skidanja” dlaka, ali malo je onih koji znaju zašto se one pojavljuju.

Kada ostavite brijač u tušu, izlažete ga gomili bakterija koje se razmnožavaju zahvaljujući toploj i vlažnoj sredini. To se kasnije manifestira na koži i uzrokuje pojavu crvenih točkica i sitnih aknica. Stari brijači često pokupe i sapun i sitne dlačice, što znači još veći broj bakterija.

Ipak, ne paničarite, jer postoje načini da izbjegnete “nepozvane posjetioce”. Britvice redovno mijenjajte, jer to zaustavlja širenje bakterija. Dermatolozi, u ovisnosti od toga koliko često se brijete i koliko su vam guste dlačice, preporučuju da britvice mijenjate na svakih pet do sedam brijanja.

Ako vam nova britvica nije pri ruci, prvo operite kožu i britvicu sapunicom i vodom da biste se oslobodili prljavštine i mrtvih stanica na površini kože. Ako ipak dobijete osip, na noge stavite topao ručnik.

Pročitajte još

Savjeti i preporuke

Pomažemo vam u svakodnevnoj borbi - kako da prištići postanu manje vidljivi. Isprobano - djeluje!

Beauty report

Austrijski brand, andmetics, prvi je put dostupan u Hrvatskoj i to u Bipa poslovnicama, dok je u svijetu već nekoliko godina prisutan u najvećim...

Ljepota

Odemo na depilaciju i onda se mučimo s crvenilom i urastanjem dlačica. Mora li to biti tako?

Video box 2

Saznajte što pozicija prištića govori o vašem zdravlju u ovom simpatičnom videu

Advertisement