Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Dobar posao

Zašto ste tako zaboravni?

Ljudski mozak razvrstava, sprema i ponovno vraća po potrebi mnoštvo informacija koje svakodnevno upijamo.

Ljudski mozak razvrstava, sprema i ponovno vraća po potrebi mnoštvo informacija koje svakodnevno upijamo. Ne čudi stoga što se povremeno javljaju “pogreške” zbog kojih zaboravljamo neke od stvari s kojima smo se susreli. Stanje postaje zabrinjavajuće samo kada se takve “epizode zaborava” krenu učestalo ponavljati.

Osam je razloga koji mogu uzrokovati da vam se pamćenje u posljednje vrijeme pogoršalo, piše Times of India.

  1. Trajni stres ili zabrinutost mogu izazvati da se mozak osjeća umorno, što otežava fokusiranje i brigu o svakodnevnim poslovima.
  2. Kronična depresija je povezana s kognitivnim oštećenjima pa stoga oni koji se bore s ovim problemom mogu imati i slabije pamćenje.
  3. Slaba kvaliteta sna može također značajno utjecati na vaše pamćenje. Spavanje pomaže pomlađivanju uma i jača opreznost.
  4. Određeni lijekovi, poput primjerice antidepresiva ili lijekova protiv anksioznosti, kada se konzumiraju kontinuirano mogu također naštetiti problemima s pamćenjem.
  5. Ozljeda glave može biti još jedan razlog za češće zaboravljanje stvari, zbog čega je važno da takve ozljede nastale u sportu ili u nekoj nesreći budu pravilno liječene.
  6. Promjena razine hormona povezana s menopauzom može dovesti do promjene raspoloženja i problema sa spavanjem, a ponekad čak pogađa i pamćenje.
  7. Nedovoljan unos određenih tvari, poput vitamina B1 ili B12, može također doprinijeti slabljenju pamćenja. Stoga se preporučuje jesti nutritivno bogatu hranu jer ona može ojačati zdravlje vašeg mozga.
  8. Preveliki unos alkohola usporava centralni živčani sustav i može ostaviti posljedice na pamćenje tijekom vremena.

Više

Seks

Redovito vođenje ljubavi je najzdraviji način da si produljite život i što dulje ostanete zadovoljni i sretni.

Duh i tijelo

Konstantan pritisak, strah od isključivanja, stalna borba s rokovima, manjak slobodnog vremena realnost su za mnoštvo zaposlenika kako u velikim kompanijama tako i među...

Zanimljivosti

Stres. Riječ koja se čuje gotovo svakodnevno - suradnici, članovi obitelji i prijatelji žale se kako puno rade i pod stalnim su stresom.

Seks i osjećaji

Osobe koje imaju stresan život ponekad dožive da se njihovi svakodnevni problemi preliju u krevet i unište seksualnu želju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.