Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Knjige i glazba

Zašto su važne prve godine?

Pedijatar doc. prim. dr. sc.Milivoj Jovančević napisao je vrlo zanimljiv vodič za roditelje i stručnjake koji rade s djecom predškolskog uzrasta.

Peto prošireno izdanje knjige „Godine prve: zašto su važne“ napisano je sa suradnicima na čak 388 stranica. U bogato ilustriranoj knjizi nalazi se i letak kako primijeniti baby fitness.

Ono što bitno razlikuje ovu knjigu od sličnih jest značajna zastupljenost o ranom emocionalnom razvoju djeteta – o mentalnom zdravlju najranije dobi. Obrađene su  teme s kojima se najčešće susreću roditelji: od toga kako biti dobar roditelj, kako „razgovarati“ s dojenčetom, zatim kako ga njegovati nakon poroda do praktičnih savjeta kod najčešćih poremećaja i bolesti itd.

Rani rast i razvoj djeteta obilježava velika brzina promjena u cijelom organizmu i velika osjetljivost na potencijalno škodljive utjecaje izvana zbog nezrelih mehanizama samozaštite. Naslov knjige navodi čitatelja na zaključak da od trenutka začeća započinju brojni događaji koji su jednim dijelom uvjetovani nasljeđem (genima), a drugim dijelom uvjetima u kojima se oni odvijaju.

Potpora ranom roditeljstvu

Potreba za optimalnom prehranom, njegom i toplim odnosom s roditeljima omogućava stvaranje temelja tjelesnog i duševnog zdravlja u odrasloj dobi. Riječ je o suptilnim, skrivenim i nama još uvijek slabo poznatim utjecajima koji određuju našu budućnost. Svaka nepogoda – bilo da je riječ o poremećaju prehrane, njege ili ranog odnosa sa roditeljima remeti optimalni razvoj djeteta i nerijetko ostavlja trajne posljedice.

Zato autori pokušavaju, primjerenim rječnikom i pažljivim odabirom tema, pružiti potporu ranom roditeljstvu i omogućiti najbolje moguće uvjete za rast i razvoj djeteta. Praktično koncipiran, priručnik ne zahtijeva čitanje od “korica do korica” nego omogućava jednostavan odabir teksta prema trenutno uočenim potrebama i problemima zdravlja, njege i odgoja djeteta.


Knjiga se može kupiti u knjižarama i naručiti pouzećem od nakladnika SysPrint Zagreb.
Cijena joj je 89 kuna.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Fascinantna, sjajno napisana i iznimno maštovita književna rekonstrukcija čuvenog nestanka kraljice krimića, roman koji je osvojio čitatelje diljem svijeta.

She Book Club

Proglašena jednom od najboljih knjiga godine prema izboru Guardiana, autobiografija Zelena svjetla promijenila je živote i inspirirala milijune čitatelja nepokolebljivom iskrenošću, nekonvencionalnom mudrošću i...

She Book Club

Nadahnut zapanjujućim stvarnim događajima, roman Knjiga izgubljenih imena svjedoči o izdržljivosti ljudskoga duha, o snazi hrabrosti i ljubavi pred licem zla.

She Book Club

Autor smatra da se najveća zabluda današnjice skriva iza misli da nas samo drugi mogu usrećiti.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.