Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Zato dizajn: Da se predstavimo…

Studio za oblikovanje vizualnih komunikacija

Poštovani,

‘Dozvolite da se obratimo’ (hrv. ‘Please allow us to introduce ourselves’): kako običaj nalaže, svakom odnosu (osim rijetkih kojima se ova kolumna neće baviti) posebno onom poslovnom, predhodi upoznavanje. Kurtoazno pružanje ruke – u sada već ne tako novom već sveprisutnom ‘ekran’ svijetu – mijenjamo kratkim tekstom i šašavom fotografijom koja je prati, nadomještajući sve manje prisutan ‘oči u oči’ kontakt i izgovaranje imena.

Kako smo naučeni od vrtićke dobi, sve do diplome, novim ciklusom i vremenom novog početka smatran je mjesec rujan. Kupovina novih papuča, bilježnica, kopiranje skripti, kasnije traženje novih klijenata… sve to počinje ispiranjem zadnjih zrna soli iz kose i na ‘tri, čet’ri’ – krećemo u novu radnu godinu. Navike su navike, pa ZATO i naših prvih riječi, evo baš u ovom, novoakademskom vremenu. Kako će to izgledati iz ‘iz fortnighta u fortnight’?  Mogli biste u svakom našem izrazu, u skladu s našim zanimanjem, očekivati proplamsaje stvaralačkog (hrv. kreativnog) zanosa, originalnost i nekonvencionalnost, ali prije svega smo ‘profesionalke’, ‘a job is a job’ pa ‘sa svakijem lijepo, s nikijem iskreno’, posebno s klijentima što ste nam odsada i Vi – posredovanjem najdražeg portala – u kojem vam se evo, predstavljamo kombinacijom osobnog doživljaja i citata jer sadržaj je klijentov, naša je forma koju prodajemo klijentu i koja prodaje sadržaj, a pomogne li onda sadržaj preprodati formu to je uzajamno ‘brendiranje’ i – željeni uspjeh.

Gramatički – ova kolumna ne piše se u kraljevskom prvom licu jednine nego običnom prvom licu množine jer nas je najmanje dvije, a neprihvatljivo nam je o sebi govoriti u trećem licu. Svima nama. Vjerojatno se često nećemo oko svega složiti, ali bilo je i prije (uspješnih) primjera komunalnih kolumni, a i kolektivnog pisanja dužih proznih djela bez specifičnih ideoloških postavki.

Često korištenje citata pa i više ili manje skrivenih doprinosa trećih lica ne znači da je ovo ‘open source’ projekt, autorska su prava obaveza našeg zanimanja pa treba kolumnu i referencirat. Počevši od sljedećeg puta.

Više informacija potražite na internetskoj stranici Zato dizajna.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

Odmah ćemo vam na početku otkriti tajnu - kako biste poboljšali komunikaciju u ljubavnoj vezi, morate naučiti više slušati, a ne više govoriti.

Fashion report

Zimsku Shibesu kolekciju upotpunila je linija zimskih vodonepropusnih jakni koje, osim što štite od vjetra i kiša, pružaju i dodatnu zaštitu od snijega i...

Zanimljivosti

Online modna trgovina Answear poznata je po svojem nepogrešivom ukusu prilikom odabiranja brendova i modela koje će uvrstiti u svoju ponudu.

Obitelj

Kratkotrajan izlazak na snijeg koristan je za djecu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.