Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dizajn

Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama

Edukativno-interaktivan događaj 8. rujna u zagrebačkom Arena centru.

Medijska kampanja Zaustavimo nasilje na društvenim mrežama! mladih iz udruge Medijska tvornica koja se sufinancira sredstvima Europske komisije kroz program Mladi na djelu te sredstvima Ureda za udruge Vlade RH doživjet će svoj vrhunac velikim eventom pod nazivom Prijateljstvo je najbolji put koji će se održati u subotu, 8. rujna 2012. od 15 do 19 h na trgu Dalmacija u zagrebačkom Arena centru.

Početak rujna uvijek je u znaku povratka u grad, novih početaka, a posebice je u znaku djece i mladih koji se vraćaju na školske hodnike kojima kolaju nove informacije. Upravo iz tog razloga, Arena centar je odlučio podržati akciju prevencije i borbe protiv cyber-bullyinga, te kroz igru znanja i mnoštvo nagrada, potaknuti mlade na učenje i solidarnost. Ideja ovog edukativno-interaktivnog događaja jest kviz znanja u kojem će natjecatelji odmjeriti snage u znanju o nasilju upravo na društvenim mrežama te načinima prevencije.

Nagradni kviz odvijati će se na osam punktova u Arena centru, i na sljedećim lokacijama: Profil, Blitz Cinestar, Blitz film&video, Skybowling, McDonald's, Iskon Internet, Mikronis HP store i Istyle koji će osigurati niz iznenađenja i nagrada za naše mlade natjecatelje. Svaki punkt nositi će jedno slovo riječi 'prijateljstvo', a moderator kviza biti će Ida Prester koja će iskoristiti ovu priliku da ukaže mladima na važnost nenasilne komunikacije i ophođenja u društvu.Mnošto poznatih osoba sjesti će u klupe i pogledati kratke spotove koji se bave tematikom nasilja na društvenim mrežama, a potaknuti će se i otvorena diskusija o ovoj temi među posjetiteljima centra. Uz nagradni kviz znanja i projekciju spotova, posjetitelje očekuje i play corner na trgu Dalmacija gdje će se djeca i mladi imati prilike okušati u stolnom tenisu koje će osigurati Iskon Internet, te ostalim zabavnim sadržajima.

Roditelji će u Metropolitan baru pak imati priliku razgovarati sa stručnjacima iz područja psihologije koji će ih besplatno savjetovati o načinima otkrivanja zlostavljanja djeteta, načinima prevencije te zaštite djeteta na Internetu uz kavicu po povoljnijim cijenama od samo 7 kn."Velika mi je čast što je Arena centar prepoznao važnost naše poruke koju komuniciramo i preko Interneta i putem televizija već nekoliko mjeseci, te se nadam da će ova tema zaživjeti osim na školskim hodnicima, i u školskim klupama", izjavila je voditeljica projekta i predsjednica udruge Medijska tvornica Valerija Novak.

"Arena Centar nastavlja podržavati ovu akciju zbog njezina društveno korisnog i preventivnog karaktera. Pozivamo građane da se u što većem broju uključuje u ovu akciju kako bi bili što informiraniji o ovom problemu i naučili na koji način da pomognu svojoj djeci, pogotovo osnovnoškolskoj, koja su jako izložena informatičkoj kulturi i društvenim mrežama i svim njezinim negativnim stranama", rekla je Sanja Vladović, direktorica marketinga Arena Centra.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Zanimljivosti

Ovaj novi crtić donosi uzbudljive avanture simpatičnog mačka koji će zasigurno osvojiti srca svih generacija.

Putovanja

Ako tražite najbolju vodenu zabavu na kontinentu, onda definitivno trebate posjetiti Terme Laško.

Obitelj

Putovanja s djecom uvijek su zastrašujuća, bez obzira idete li na svoje prvo putovanje s djetetom ili peto.

Dobar posao

Možda mislite da zadirkivanje prestaje kad završite srednju školu, ali gnjavatori postoje i u mnogim tvrtkama i uredima.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.