Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Zavodljivost novih vjenčanica

Od vjenčanja engleske kraljice do današnjih dana – vjenčana haljina prošla je dug put.

Povijest vjenčane haljine kao simbola čistoće i nevinosti žene te svetosti braka, otpočela je s vjenčanjem engleske kraljice Viktorije. Odabirom vjenčanice bijele boje, Viktorija je promijenila kraljevsku tradiciju vjenčanja u teškoj brokatnoj opravi dopunjenoj baršunom i skupocjenim krznenim ogrtačem. U haljini boje slonovače dekorirane engleskim vezom, s cvjetnim vjenčićem i čipkastim velom na glavi uspostavila je standarde vjenčanja aktualne do današnjih dana. Sukladno vremenu, shvaćanjima i modnim tendencijama, mijenjali su se i stavovi o vjenčanim zavjetima, a time i vjenčanicama, njihovom obliku i proporcijama.

Ženstvenost kao imperativ

Danas, unutar uistinu impresivne palete najnovijih trendova, čista ženstvenost ostaje neodoljivim izazovom velikih majstora mode. Sukladno takvom osnovnom lajt motivu, nova romantičnost i naglašena zavodljivost lako se se uklapaju u bajkovitu predodžbu o savršenoj vjenčanoj haljini. Snažan trend povratka ženstvenosti i luksuznosti na modne piste učinio je da raskošne vjenčane haljine ponovno postanu – in.

Čak ni najzagriženiji promicatelji decentnosti i modnog minimalizma teško će se oduprijeti najfinijoj čipki, prozračnom šifonu, transparentno dezeniranom muslinu, blještavom teškom satenu ili fluidnoj svili, perlicama izvezenom organdiju i reljefnim brokatima najnovijih "vječnih" haljina.

Top trendovi za proljeće/ljeto

Ove sezone dizajneri su prikazali mnoštvo novih trendova vjenčanih haljina.Osim što je potrebno da vjenčanica savršeno pristaje vašem obliku tijela, važno je voditi računa o činjenici da stil i boja haljine umnogome diktiraju stil svečanosti.

Ako preferirate klasičnu bjelinu, mora je pratiti romantično ozračje vjenčane ceremonije. Ukoliko se, pak, odlučite za intenzitet boja potrebno je da i vjenčana svečanosti bude usklađena s živošću i dinamičnošću odabrane boje.

Mini haljina
Ultrakratka mini vjenčana haljina najugodnije je iznenađenje predstojećeg  proljeća i ljeta. Vrijeme kada su se otkrivene noge smatrale neprimjerene svečanosti vjenčanog obreda, konačno su za nama. Obloženi prsluci na konstrukcijama korzeta ljupko se nadovezuju na mikro suknje punog kruga. Ovaj trend prvenstveno je namijenjen mladim i modernim djevojkama koje ne robuju modnim stereotipima.

Haljina na bretele
Klasična haljina otkrivenih ramena gotovo da nikada i nije prestala biti moderna. Ove sezone raskošno je dekorirana i aplicirana. Žene su davno spoznale kako je lijepo istaknuti dekolte, najmoćnije žensko oružje. Međutim ukoliko vaše poprsje nije vaš najjači adut, radije se odlučite za drugi tip vjenčane haljine.

Tehnikolor 
Odabirom intenzivnih boja, dio dizajnera kao da žele konačno s trona svrgnuti bijelu boju vjenčane haljine. Predložene su jednoglasno: ružičasta, plava, ljubičasta, srebrna, zelena ili crvena, a sve u skladu sa stilom i preferencijama. Velika novost je – smeđa boja. U svakom slučaju, šika i dramatičnosti ovom "look-u" ne nedostaje.

Crni detalji  
Crna vjenčanica u modnom smislu više nije nikakva senzacija, a sudeći prema prijedlozima dizajnera, ni prisutna u predstojećoj modnoj sezoni. Ono što svakako jest veliki trend, kombinacija su crnih detalji na bijeloj haljini. Izrađeni u "haute couture" maniri, ovi dodaci uvertira su u ultramoderni i sofisticirani izgled.

Čipka i vez
Romantično cvijeće i skupocjeni vez najčešći su pojmovi vezani uz vjenčane haljine..Mnoge nevjeste će usprkos aktualnim modnim diktatima za svoje vjenčanje odabrati upravo ovu modnu temu. Luksuzni vez i najjednostavniju će haljinu učiniti neodoljivom.

Jedno rame   
Poput grčkih božica zasjajte na vlastitom svadbenom danu – poručuju dizajneri. Jednostavne, elegantne haljine na jedno rame veliki su hit sezone.Ovaj tip haljine idealan je za sve nesklone modnom eksperimentiranju
. Dojmu šika i luksuznosti svakako će doprinijeti odabir raskošnog nakita. 

Višeslojnost volana
Još jedna klasična vjenčanica koja nikada i ne izlazi iz mode. Bez obzira od kojeg materijala su izrađene ove haljine – organdija, tila, šifona, čipke, svile ili muslina, sve imaju istu poveznicu, a to je da su namijenjene ženama koje vole maštu i mnogo romantike. Preporuka: ovako voluminozne haljine svakako neka prati decentniji make-up i jednostavniji accessorize.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Drama Queen

Nagledala sam se svakakvih veza, naslušala sam se svakakvih priča, promatrala lijepe, ružne i najljepše trenutke i jednostavno naučila da uvijek, na kraju priče,...

Život u dvoje

Bruka i brak više ne idu u istu rečenicu. Nije sramota razvesti se, veća je sramota živjeti u lošem braku

Fashion report

Nova Alduk Bridal '24 kampanja, vizuali koji izvrsno korespondiraju s trenutnim modnim tokovima te unose svježinu na repetativno domaće tržište, odiše high fashion estetikom...

Trendovi

Black Friday izvrsna je prilika za kupiti i luksuzne beauty proizvode te odjevne komade kao i modne dodatke.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.