Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Zavolite sebe jače kroz ovih nekoliko svakodnevnih koraka

Ljubav prema sebi nije ljubav na prvi pogled, već nešto što se treba osvijestiti i graditi

Vježbati sebeljublje ili , recimo to tako, ljubav prema sebi, ne znači jačati u sebičnosti, već osvijestiti svoje vrline i prihvatiti mane, a sve kako bismo život živjeli punim plućima, bili dobri prvenstveno sebi, a onda i drugima.

Naučiti voljeti sebe može biti izazovan proces, no ključan za emocionalno i mentalno zdravlje. U nastavku vam donosimo nekoliko vježbica za ljubav prema sebi, koje možete prakticirati svakodnevno, a koje će vam pomoći da konačno sebe vidite kako treba.

Prestanite se uspoređivati

Društvo nas odmalena uči natjecanju pa ispada da je normalno uspoređivati ​​se s drugima. Vjerojatno i je normalno jer se uspoređujemo gotovo u svakom trenutku i na svakom koraku, osobito otkad smo preselili na društvene mreže. No, ne znači i da je dobro. Uspoređivanje rezultira neprestanim osjećajem manje vrijednosti i nezadovoljstva.

Umjesto da gledate što drugi rade, prebacite fokus na sebe i energiju koju ste trošili na druge usmjerite u svoje želje i ciljeve. Osjećat ćete se neopterećeno i slobodno.

Uspoređivanje je lopov radosti.

Theodore Roosevelt
Što vas briga što drugi misle?

Pokušajte ne brinuti o tome što društvo misli ili očekuje od vas. Nemoguća je misija usrećiti svakoga, stoga od te fiks ideje odustanite u startu i poštedite se svih loših osjećaja koje tuđe kritika ili nezadovoljstvo nose. Također, ne budite ovisni niti o tuđem odobravanju i pohvalama. Jednako je štetno. Jača ego, čini nas taštima i ovisnima. Kada bilo što od navedenog dođe do vas, nastojte ostati na čvrsto na zemlji.

Ni kritika ni pohvala vas ne određuju. Ljubav prema sebi vas određuje!

Pogrešno je ne griješiti

Što smo stariji, osjećamo veći strah od neuspjeha. Opustite se. Pogreške su tu s razlogom – da iz njih nešto naučimo. Prigrlite svoju prošlost. Činili ste tada najbolje što ste znali. Neprestano se mijenjamo, a oblikuju nas sva ona iskustva kroz koja smo prošli. I dobra i loša, i greške i situacije u kojima smo briljirali. Jedne drugima daju ravnotežu.

Dakle, zaboravite na onaj glas u glavi koji vam govori da morate biti savršeni. Nemoguće je. Činite pogreške i opraštajte si. Lekcije koje ćete iz njih naučiti, neprocjenjive su. Ljubav prema sebi i svojim greškama je važna!

Ljubav prema sebi
Naučite vjerovati sebi

Često sumnjamo u sebe i svoju sposobnost da učinimo ono što je ispravno, iako većinu vremena jako dobro znamo što je najbolje. Ne zaboravite da su vaši osjećaji ravnopravni osjećajima drugih ljudi. Poznajete sebe bolje od bilo koga drugog pa je logično da ste sam sebi i najbolji zagovornik. Samo trebate smoći hrabrosti povjerovati si, umjesto da odgovornost prebacujete na druge.

Idući put kada o nečemu budete trebali odlučiti, zavirite u sebe, umjesto u telefon u potrazi za kontaktom najbolje prijateljice, mame ili partnera ili, pak, internetskog foruma i društvene mreže. U vama je odgovor na sva pitanja koja vas se tiču.

Ljubav prema sebi nije ljubav na prvi pogled, već emocija koja izrasta iz odnosa koji se pak temelji na blagosti i praštanju te razvija s puno, puno strpljenja i pažnje. Pažnje prema svojim potrebama.

Ne propustite

Darivanje

Junakinja Madeleine Grant rođena je Londončanka, studentica na pariškoj Sorboni, istodobno naivna djevojka i majka hrabrost.

Drama Queen

Jednom davno bila sam romantična. Jednom davno možda sam i vjerovala u ono „da kraja života“.

Suncokreti na oblacima

Često se kraj odnosi na rastanke, odvajanja, razvode, prestanke prijateljstva. Međutim, ne mora kraj nečeg doslovno značiti baš kraj – kraj.

Seks i osjećaji

Prevara u ljubavnom odnosu jedna je od težih izdaja i treba vremena da čovjek nakon ovakvog neugodnog iskustva povrati povjerenje u ljude.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.