Završen Cro A Porter u Laubi

Nakon otvorenja izložbi radova cijenjenih domaćih dizajnera Borisa Pavlina i Xenie Design, prošli vikend nastavljeno je obilježavanje 20. sezone jednog od najznačajnijih modnih događaja, Avangard Cro A [email protected]. Galerijski prostor mnoge je ostavio bez daha već prošle sezone, a od 5. do 7. listopada bile su prikazane najnovije kolekcije kreme domaće modne scene.

Obilježavanje 20. jubilarnog Cro A Porter-a nastavlja se od 18. do 20. listopada u Westgate Shopping City-ju gdje će svoje kolekcije predstaviti: Hippy Garden, Sonja Lamut, Image Haddad, Elfs, Linea Exclusive, Anamarija Asanović, Monika Sablić, Jet Lag, Matija Vuica, Teo P. za MAK, Lokomotiva by Lana & Luka, Borna & Fils i Zigman.

Andreja Bistričić i Maja Merlić, koje djeluju iza imena Dioralop, prikazale su muško-žensku kolekciju predimenzioniranih komada sa zanimljivim printevima i bojama.

U kolekciji Madame Demode prevladava klasična crna boja, ali kombinirana sa sjajnim i prozirnim materijalima. Osim klasične crno-bijele kombinacije, siva boja savršeno se nadopunjava sa crnim komadima.

Renata Svetić poigrava se izrezima na haljinama i krojevima te uočljivim kariranim printevima. Tamniji tonovi poput smeđe i sive kombinirani su sa šarenim i ljubičastim ili crvenim detaljima.

Druge večeri Cro A Portera @ Lauba svoj modni jubilej predstavio je modni duo Boudoir. Modni dvojac predstavio je kolekciju inspiriranu barokom u kojoj prevladavaju kratke puf haljine s puno tila, uzroci i šljokice.

U sklopu obilježavanja XX. jubilarnog Cro A Porter-a održan je i humanitarno modni projekt pod nazivom Dobrota je uvijek u modi gdje su krpene lutkice Braco i Seka predstavili vodeći hrvatski dizajneri. Modno humanitarni projekt ostvaren je u suradnji između Cro A Porter-a i UNICEF-a.

Ivona Martinko prikazala je ženstvene komade u crnoj, bijeloj ili bež boji, a kolekciju je osvježila odjevnim predmetima s prijelazima boja, od bijele prema plavoj, nijanse sive i pomalo ombre efektom.

Jelena Aleksić za muškarce je predložila kapute, hlače i prsluke u tamnim bojama poput smeđe, tamnoplave i crne, ali i nezaobilazne tamnocrvene boje i nijansama boje burgundca.

Naglašena ramena, predimenzionirani kardigani, strukirani komadi i zanimljivi krojevi u crnoj, sivoj i jarko crvenoj i boji burgundca obilježili su kolekciju Etne Maar.

U kolekciji Spirit by T.B. dizajnera Tomislava Bahorića predstavljeni su muški kaputi, sakoi i hlače u tamnim bojama s našivenim kožnim detaljima na ramenima i rukama, prozirni materijali i printevi.