Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Trendovi

Završen međunarodni frizerski festival

Hairstyle News 2010 u Opatiji okupio profesionalce iz frizerske struke

U subotu, 20. ožujka u 10 sati u crvenom salonu hotela Kvarner u Opatiji otvoren je 7. međunarodni frizerski festival Hairstyle News 2010, najveći specijalizirani događaj namijenjenog profesionalcima frizerske struke u Hrvatskoj i široj regiji.

U subotu i nedjelju, 20. i 21. ožujka, brojni posjetitelji imali su priliku provjeriti široki spektar proizvoda i opreme za frizerske salone na sajmu izložbeno prodajnog karaktera, doznati nove menadžerske strategije i kreirati poslovne prilike na poslovnim i stručnim seminarima, upoznati se s novim trendovima za nadolazeću sezonu od strane brandova Schwarzkopf Professional, MI Hair Academy, L'Oreal Professionnel i ostalih te uživo pratiti Look &Learn seminare na kojima su prikazane styling tendencije talijanskog Kemona, Keune Akademije Hrvatska, Mič Stylinga Stevo Hair Academyja i drugih svjetskih brandova.

Poslovni i stručni seminari

Tijekom serije poslovnih seminara – ''Kako pobijediti recesiju?'', ''Usmena preporuka – najbolja reklama!'', ''Osnove korištenja interneta u poslovanju'', „Boje i katalozi u frizerstvu“, ''Kako prepoznati i kako realizirati potencijale zaposlenika?'', ''Web stranice frizerskih salona'' i ''Kristijan Petek – priča o uspjehu u frizerskom svijetu'' – frizeri iz zemlje i inozemstva dobili su alate koje mogu odmah početi prakticirati u svom poslovanju da bi unaprijedili svoje poslovanje. Frizeri su, između ostalog, imali priliku doznati kako njegovati kontinuirani odnos s korisnikom, kako koristiti WOM (word of mouth marketingom) ili online oglašavanje za promociju svoje djelatnosti, na koji način uz pomoć jednostavnog istraživanja ciljne skupine unaprijediti svoje poslovanje te kako iskoristiti unutrašnje rezerve poslovanja i zadržati dosadašnju razinu poslovanja.Stručni su seminari, zasigurno, plijenili najviše pozornosti, tijekom kojih su se predstavljale kreacije i trendovi frizerske industrije, a seminare je otvorio Schwarzkopf Professional koji je sa svojim timom edukatora – James Fillery-em, Ivanom Marušić, Martinom Mašić i Daliborkom Franić – istaknuo pet najnovijih vizualnih izričaja za sezonu proljeće/ljeto 2010. godine; Budoir, Cyber Sport, Uniform, New Rebel, Punk Goddess. Provokativnim nastupom poznatih edukatora MI Hair Academy-je – Ive Vrdoljak, Igora Čerkeza, Maje Sokolić, Maria Treščeca i Martine Čerkez – predstavljena je nova, jedinstvenapeta dimenzija/5D viđenja frizerske struke koju karakterizirastrastvenost, pozitivna energija, zajednički rad, izmjena iskustava i prenošenje znanja.

INOA revolucija u bojenju kose

Najviše pozornosti izazvalo je predstavljanje generalnog pokrovitelja i vodećeg svjetskog branda u ''industriji kose'' – L'Oreal Professionnela, povodom kojeg je najavljena INOA revolucija u bojenju kose. L’Oréal Professionnel zajedno s INOA edukacijskim timom istaknuo je INOA kao apsolutni ''must have'' te prvi korak u revoluciji bojenja kose. INOA je zasigurno tehnološki pomak u frizerskoj industriji jer je sad moguće bojati kosu bez mirisa, bez amonijaka s maksimalnom zaštitom vlasišta i optimalnim poštivanjem kose uz beskonačnu snagu boje i prekrivanje sijede kose do 100%.Frizerske akademije predstavile nove trendove

Poslijednji dan zajednički su zabljesnule 4 različite akademije (Zgat: academy, Mič styling, Ivica Pavičić, Agiart) i podijelile s posjetiteljima svoju viziju trendova za nadolazeću sezonu. Uslijedili su Stevo Hair Academy i predstavnik Stevo Pavlovič i ujedno novi amabasador KEUNE kozmetike, koji je predstavio profesionalnu kozmetiku za kosu, a vijesti o novim trendovima zaključili su Indola i kolekcija X-tream.

Look & Learn seminar

Ni ljubitelji Look & Learn seminara nisu ostali zakinuti – prvo predstavljanje je imao Kemon – kolekcija The Italian touch. Predstavljene su najnovije modne smjernice za proljeće i ljeto 2010. godine, koje uključuju i modne tehnike šišanja, bojenja i oblikovanja kose na talijanski način. Slijedio je seminar Keune Akademija Hrvatska na kojem je predstavljena kolekcija Eve-olution. Trend kolekcija EVE-OLUTION bilaje inspirirana je povijesno jakim ženskim ličnostima koje su omogućile današnju “Eve-olution” i podijeljena u dvadijela: Regency Court i Joan of Arc. Na seminaru je predstavljen prvi dio kolekcije – Regency Court kojim je modno prikazana jedinstvena stilska epoha 18. stoljeća s europskih dvorova za koju su karakteristični dekadentni stilovi.

Najviše pozornosti posljednjeg dana festivala dobio je Stevo Hair Academy za Keune koji je predstavio masterclass šišanje i bojenje kose iz kolekcije Pure Collection. Mnogo interesa je izazvao i L'Oreal s prezentacijom novih trendova uz revolucionarnu INOA boju. Isti dan je ekipa frizerske akademije Mič styling predstavila novu kolekciju pod imenom Parallels (Paralele) inspiriranu 90-im godinama 20. stoljeća, dok je Zgat Academy prezentirala svoju intrigantnog naziva ''Wiggle'' ispiriranom kretanjem i kinetičkom moći valova. Dio Look & Learn novosti predstavio je i edukativni centar ''Merlinka'' – kolekcija La Defense.

Brojni izlagači predstavili su svoj asortiman proizvoda i opreme za frizerske salone u dvorani Gorovo koja je ujedno bila i poprište brojnih show demonstracija na centralnoj sajamskoj pozornici u izvedbi vrhunskih frizerskih stilista. Sajam je zasigurno bio prilika za osobne susrete s poslovnim partnerima te za obnavljanje starih i stjecanje novih poslovnih dogovora.

Raznovrstan program dodatno je obogaćen Hairstyle news koncertom koji je održan u subotu u kristalnoj dvorani hotela Kvarner.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Beauty industrija je definitivno jedna od najbrže rastućih. Kada je u pitanju kosa, inovacijama se doslovno ne vidi kraj.

Darivanje

Hranjiva obnova kose izložene suncu, soli, pjesku i kloru.

Život u dvoje

Kad vidiš frajera s kosom do ramena, dođe li ti da uzmeš škare i ošišaš ga ili da zabiješ nos u tu grivu i...

Dizajn

Studio TE mjesto je za vrhunsku frizuru, ali i mjesto na kojem se svakom klijentu pristupa individualno te se garantira privatnost.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.