Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Završio Svarog Proffesional Networking Night

Žene otišle doma s punom torbicom posjetnica.

Da je networking u poslovnom svijetu itekako važan, dokazalo je oko 90 poslovnih žena koje su u opuštenoj i zabavnoj atmosferi Tarpon restaurant & bar-a širile mrežu svojih poslovnih kontakata pa tako otišle doma s punom torbicom posjetnica. No osim razmijenjenih kontakata, žene su međusobno izmijenile i svoja znanja i iskustva, i na kraju, svemu tome nazdravile jedinstvenom Svarog vodkom čiji su razvoj vodile upravo žene.Da žene imaju prednost na 'muškim' radnim mjestima, jer problemu pristupaju na drugačiji način od muškaraca, tvrde moćne žene Badela 1862. ''Žene svojom emocionalnom inteligencijom lakše prepoznaju problem i jednostavnije ga rješavaju. Ima situacija kod prvih kontakata gdje muški suradnici ili poslovni partneri gledaju na mene s nevjericom, ali kasnije, u principu, nema problema. Bitno je znanje i dobro snalaženje u poslu, a tada se klasični muški pogled na ženu, na ovakvom radnom mjestu, odmah izgubi'', istaknula je Vera Čelar, direktorica proizvodnje jakih alkoholnih pića i vina.

I ne samo da jednostavnije rješavaju probleme, nego čak i bolje podnose alkohol što potvrđuje i činjenica da su oko 50% degustatora žestokih pića upravo žene, tvrdi direktorica razvoja novih tehnologija jakih alkoholnih pića Vesna Jurak.

''Mnogi kažu da radim posao iz snova, a ja se moram složiti s tim. No ne zato što mogu piti na poslu, već zato što je ovaj posao izrazito dinamičan i kreativan. Radim i kao degustator pića, zajedno s mojim timom. Na dan minimalno degustiramo četiri do pet pića, a nekada i više od 20. Službeno se to zove senzorska analiza. Moramo moći okusiti i najmanje razlike pića. Senzorska analiza se koristi i kako bi svaka serija pića bila jednaka prethodnim serijama. Oko 10 % degustatora vina su žene, dok je degustatorica žestokih pića 50 %. Zaključimo tko bolje podnosi alkohol. A osim što su dobre kušačice vina, one su i odlične enologinje jer su žene po prirodi suptilnije i preciznije'', kaže rukovoditeljica i enologinja Vinarije Daruvar Suzana Jurišić.

''Od dva posla koja obavljam teže mi je biti rukovoditeljica, jer biti enologinja je onaj dio posla u kojem mogu iskazati svu svoju kreativnost i slobodu stvaranja. Ipak smo mi žene mrvicu suptilnije i preciznije, a to je naročito važno kad radite u prehrambenoj proizvodnji. Pošto je moj posao izuzetno snažno vezan uz prirodu, a to meni osobno jako pogoduje i nadahnjuje me, u tom dijelu 'punim baterije' za rješavanje problema rukovoditeljice vinarije'', nadodala je Suzana Jurišić.

A da žene u muškom svijetu plivaju kao riba u vodi potvrđuje i uspješnost tvrtke Badel 1862. koja na tržištu postoji već 150 godina. ''Badel 1862, kompanija koja ove godine slavi 150 godina postojanja, tradicije i kvalitete zahtjeva i od nas zaposlenih vrlo širok spektar zahtjeva koje moramo rješavati. Konkretno, u mojem slučaju, to je konstantna briga o svim tržištima, kako domaćem, tako i o svim izvoznim tržištima, a takvih je oko trideset. Svako od njih zahtjeva specifični marketinški miks, rokove, suptilan pristup svakom od njih, a sve to u kratkim rokovima. Pri tome moram imati u vidu sve ono što je do sada napravljeno, rezultate, zahtjeve Uprave, domaće i svjetske trendove i još im uz to ponuditi inovativnost kako proizvoda, tako i načina konzumacije'', izjavila je Tatjana Gerić Podravac, direktorica marketinga i inovacija.

A za uspješnost tvrtke Badel 1862., odgovorna je, između ostaloga, i matematička preciznost žena. ''Imenovanjem na radno mjesto direktorice poslovne funkcije nabava i logistika ključni mi je zadatak bio racionalizacija poslovanja uz povećanje kvalitete proizvoda i usluga jer Badelovim potrošačima treba trajno pružati sadržajno kvalitetne proizvode opremljene funkcionalnom i atraktivnom ambalažom. Održavanje kvalitetnog odnosa s dobavljačima, praćenje omjera cijena i kvalitete sirovina, materijala i usluga osnova su za uspješno obavljanje povjerenog mi zadatka'', rekla je Barbara Županić, direktorica nabave i logistike.

Što Svarog i Women in Adria imaju zajedničko? Svarog se ističe svojim božanskim, mekim i ugodnim okusom koji s lakoćom osvaja nepca i garantirano podiže raspoloženje, a njegov višestruko pročišćen i 'pripitomljen' duh rezultat je pažljivih i dugotrajnih procesa trostruke destilacije, filtracije te hladne stabilizacije. Svarog je u samo 3 mjeseca od lansiranja osvojio prestižnu medalju na jednom od svjetski najpoznatijih natjecanja International wine&spirit competition u Londonu. Uspjeh Svaroga ne čudi jer je poznato da iza svakog uspješnog muškarca stoji žena. Upravo tako je stvorena 'vodka po mjeri bogova' namijenjena svima koji u njoj prepoznaju iskru savršenstva.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

She Book Club

S ljubavlju, Pamela otkriva nam sasvim novu stranu Pamele, pravu istinu o njezinom životu i karijeri dajući cjeloviti prikaz svog života bez uljepšavanja.

Duh i tijelo

10 važnih stvari koje često ne cijenimo dovoljno.

SheRULES

Janja je osluškivala intuiciju i reagirala instinktivno. No najvažnije je da je poslušala sebe.

Drama Queen

S nekima bih nešto i odradila, a s nekima ne bih.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.