Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Zbog prijevoza odustaju od škole?

Cijene prijevoza srednjoškolaca u školu autobusom od 900 do 1200 kuna roditeljima su previsoke.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Radovan Fuchs rekao je da ministarstvo ne može regulirati cijene autobusnih prijevoznika školaraca iako zbog visokih cijena mjesečnih učeničkih karata prosvjeduju roditelji nekoliko općina Brodsko-posavske županije. U Beravcima ih se danas okupilo oko 500, a za stotinjak djece roditelji su najavili da do daljnjeg neće pohađati nastavu.

– Privatni prijevoznici samostalno su formirali cijene, i to je bio jedan od problema kod plaćanja prijevoza. Imamo primjera gdje su odjednom, kada smo zbog rebalansa proračuna odustali od plaćanja lokalnog prijevoza, pojedini prijevoznici spuštali cijene i do 50 posto. Kad je država plaćala, cijene su otišle u visinu. Mislim da će doći do osvještenja i među prijevoznicima – izjavio je danas ministar Fuchs.

Prepucavanja preko djece

Prepucavanje preko djece nastavlja se. Jučer je također prosvjedovalo i 300-tinjak roditelja i djece u Sikirevcima. Osim mještana, došli su i stanovnici općina Slavonski Šamac, Velika Kopanica i Gundinci. Cijena mjesečnog prijevoza njihove djece iznosi sramotnih 1.000 do 1.200 kuna.

Potporu im, ali uglavnom verbalnu, daju i lokalni načelnici. Kažu, u subvenciji putnih karata mogu sudjelovati s najviše 15 posto. Kako je to nedostatno, pokušat će organizirati poseban linijski prijevoz. Što su čekali do sada, ostaje pitanje bez odgovora. Naime, nastava je počela, ali po svemu sudeći svi je neće pohađati.

Video: Izjava ministra Radovana Fuchsa


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Savjeti i preporuke

Eucerin zaštita od sunca za dječju kožu posebno je razvijena kako bi zaštitila nježnu kožu i pružila učinkovitu biološku zaštitu stanica.

Zanimljivosti

Uspješno partnerstvo trgovačkog lanca Lidl Hrvatska i Hrvatske gorske službe spašavanja nastavlja se četvrtu godinu zaredom. Iza njih su brojni uspješni projekti i akcije,...

Zanimljivosti

Pod utjecajem zapadnjačkog stila života i visoke razine stresa, imunosni sustav često daje neadekvatan odgovor što se u moderno doba prepoznaje već u dojenčadi,...

She Book Club

Djeci trebaju okruženja koja će im pružiti dovoljno mjesta za pojedinu aktivnost ili istraživanje pa mnogi teoretičari Reggio metode prostor nazivaju – trećim odgajateljem!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.