Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Obitelj

Zdrava i ekološka dječja bočica

Tvrtka BornFree u ponudi ima i plastične bočice koje se recikliraju.

U povodu Dana planeta Zemlje izraelska tvrtka BornFree pod sloganom „Sigurno za vaše dijete, sigurno za vašu zemlju“, predstavila je nove ekološke bočice za djecu koje se mogu reciklirati. Svi koji preko web stranice www.newbornfree.com naruče ove „zelene“ bočice mogu ih, nakon što im više ne budu potrebne, vratiti proizvođaču gdje će biti reciklirane te će se od njih napraviti novi BornFree proizvodi. Za hrvatske kupce važna je informacija da rabljene BornFree bočice mogu dostaviti tvrtki Myristica, zastupniku BornFree proizvoda.

– Ove bočice se mogu u Hrvatskoj kupiti u preko stotinu ljekarni, a uskoro će biti dostupne i u prodavaonicama dječje opreme,- istaknula je Sandra Mlinac Leskovar, direktorica tvrtke Myristice, ekskluzivnog zastupnika tvrtke BornFree za Hrvatsku.

Kampanja za zdravu bočicu


BornFree bočice napravljene su od plastike koja ne sadrži opasnu kemikaliju Bisfenol A, a koju proizvođači inače upotrebljavaju kako bi bočice bile kompaktne, odnosno, čvrste i dugog trajanja. Naime, istraživanja su pokazala da se kod zagrijavanja ova kemikalije izlučuje u samo mlijeko, a prevelika količina u organizmu može dovesti do problema s hormonalnom ravnotežom u tijelu, raznih kardiovaskularnih bolesti i karcinoma.

Do sada je već šest vodećih proizvođača bočica, među njima i Avent, povuklo s tržišta sve bočice koje sadržavaju Bisfenol A, što je izvijestio BBC News. Oni sada prelaze na New Born proizvodnju bočica koju su do tada osporavali.

Odgovor na Bisfenol A

– U Americi se vodi žestoka kampanja protiv uporabe Bisfenola A, a BornFree bočice su svojevrstan odgovor na kampanju. One su napravljene od plastike koja se inače upotrebljava u medicinske svrhe, no bitno je naglasiti da nisu nimalo izgubile na kvaliteti, i dalje se mogu najnormalnije prati čak i u strojevima za suđe, a otporna je na agresivna sredstva za čišćenje, istaknula je Leskovar.

Bočica tvrtke BornFree sadrži inovativni unutrašnji otvor i ispust za zrak koji smanjuje pojavu grčeva i upale srednjeg uha po čemu se također razlikuje od ostalih bočica.

U Hrvatskoj su trenutno dostupne u duplom pakiranju. Velike bočice od 260 ml tako možete kupiti po cijeni od 196 kn, a male od 160 ml po cijeni od 185 kuna. No, uskoro će se moći kupiti i zasebno.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Beauty report

Kreme sa zaštitnim faktorom trebale bi se koristiti svakodnevno, a ne samo onda kada pomislimo na plažu

Savjeti stručnjaka

Cjelovite žitarice bogat su izvor proteina, minerala te vitamina B i E, a osim toga sadrže i malo masti, stoga su odličan izbor za...

Suncokreti na oblacima

Uskoro kreće vreva i galama i ovo vrijeme treba iskoristiti za napuniti baterije, za nahraniti dušu.

Zdravstveni karton

Teško svakodenevnom prehranom možemo unijeti sve potrebne doze vitamina i minerala

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.