Zdrava i sjajna bojana kosa

Prema istraživanju Pantene Pro-V više od tri četvrtine žena starijih od 24 godine boji svoju kosu. Bilo da to rade zbog aktualnih modnih trendova ili jednostavno radi promjene, oko 70% žena redovito boje kosu jedanput u svakih 4-8 tjedana. No, s vremenom, bojanje može oslabiti kosu, čineći je suhom i nezdravom. Još dodajte neizbježno ispiranje boje i bit će vam jasno zašto ženino zadovoljstvo kosom snažno opada nakon bojanja.

Uspješno bojanje kose zahtijeva da pigment u potpunosti dospije u unutarašnju stijenku dlake kose. Visoke razine pH i peroksidi koriste se da bi se stijenke dlake raširile i dopustile pigmentima da se lakše apsorbiraju jer struktura kose postaje poroznija. Negativna strana toga je da iznimno važan “f-sloj” (vanjski prirodni zaštitni sloj kose) ostaje otvoren na poroznoj kosi, te tako dozvoljava boji da se lakše ispere ili izblijedi. Povrh svega, obojena kosa ubrzo postaje oslabljena, bez sjaja i skonija oštećenjima i suhim vrhovima.


Razumijevajući kako proces bojanja utječe na kosu, nova Pantene Pro-V Color Therapy kolekcija omogućava vraćanje izgubljenog sjaja i snage kosi kako bi ona ponovno izgledala zdrava, a njezina boja vitalna. Novi Pantene Pro-V Color Therapy 3 Minute Miracle Ampule pomažu vratiti sve ono što bojanje kose uništava, imitirajući zaštitni sloj kose čine kosu jednako snažnom kao i prije bojanja . Ovaj novi 'čarobnjak' je dio Pantene Pro-V Color Therapy kolekcije koju su kreirali znanstvenici za njegu kose kako bi postigli nevjerovatne rezultate. Pantene Pro-V Color Therapy čini obojenu kosu lijepom i sjajnom ali i snažnom i zaštićenom.

Ispitujući strukturu zaštitnog “f- sloja”, Pantene znanstvenici su kreirali inteligentne formule pomoću kojih se na svakoj vlasi kose stvara lagana i nevidljiva zaštitna prevlaka koja imitira “f-sloj”. Zamjenom ovog sloja, boja se zadržava do 8 tjedana a kosa ostaje jaka, zdrava i otporna na oštećenja. Napredna znanstvena njega u tri koraka pomaže zagladiti i zaštititi kutikulu dlake kose, vraćajući visoku razinu sjaja i čineći kosu lijepom, zdravom i jednako jakom kao i prije bojanja.

Pantene Pro-V Color Therapy proizvodi koriste se u tri koraka: pranje Šampon (19,99 kn), regeneracija Rinse-Off Regenerator (19,99 kn), Leave-In Regenerator (25,99 kn) i Intenzivni tretman 3 Minute Damage Rescue Tretman (37,99 kn) i 3 Minute Miracle Ampule (37,99 kn)