Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Beauty report

Zdrava koža = zdravo tijelo

Kako sačuvati zdravu kožu?

Koža. Što bismo bez nje? Ne samo da čuva naše unutrašnje organe unutar nas, nego nas i štiti od infekcija, radijacije i dehidracije, utopljava nas i čini nas lijepima. I dok smo mi većinom zaokupljeni vanjskom kožom, unutrašnja koža pluća, organa i probavnog trakta pokriva puno veću površinu. Cijela njena površina promijeni se svakih 20 dana i njena "kvaliteta" ovisi većinom o tome što jedemo.

Mi ćemo ovdje govoriti o vanjskoj koži koja ima dva sloja dermis, unutrašnji donji sloj koji sadrži dermalne stanice koje čine temelj svih kožnih stanica, plus mrežu krvnih žila, žlijezdi i živčanih završetaka. Vanjski sloj kože epidermis sastoji se od dermalnih stanica koje gube vlažnost krećući se prema površini. Površina kože je mješavina tih mrtvih epidermalnih stanica koje se ljušte i otpadaju i konstantno zamjenjuju novim. Dermis se sastoji u velikom djelu od kolagena koji daje koži čvrstoću i strukturu. Utkane između dermis i epidermisa su površine elastina koji daje koži elastičnost.Kolagen čini i do 70% kože i 20% cijeloga tijela. Eto zašto je dobro stanje kolagena važno i za dobro stanje cijelog organizma! Prema nekim istraživanjima godišnje, starenjem, se gubi oko 1% kolagena kod normalne odrasle zdrave osobe, ali to se može uvelike usporiti, a nekim novim tehnologijama kao radiofrekvencija možda i nekim dijelom reverzirati. Ishrana je fundamentalno uključena u svaki proces razvoja i zdravlja kože. Počevši od dermisa, kolagen nastaje kad vitamin C pretvara aminokiseline u hidrokiseline. Znači, bez vitamina C nema kolagena. Fleksibilnost kolagena i elastina smanjuje se vremenom a uzrok tome su oštećenja nastala uzrokovana slobodnim radikalima. Oštećenja se mogu smanjiti i limitirati antioksidantima kao vitamin A, C i E, selenom.

Esencijalne masne kiseline predstavljaju glavni građevni materijal membrana naših stanica, tkiva, organa pa i čitavog organizma. Definiraju naše zdravlje, psihičke i fizičke sposobnosti ali i naš izgled… Nedostatak esencijalnih masnih stanica suši kožu.

Zdravlje stanica kože ovisi i o dovoljnoj količini cinka koji je potreban za adekvatnu proizvodnju nove generacije kože. Nedostatak cinka dovodi do strija i lošeg zacijeljena i povezuje se sa širokim spektrom problema kože varirajući od akni do ekcema. Stanice kože isto tako proizvode kemikaliju koja uz prisustvo sunčeve svjetlosti stvara vitamin D koji je potreban za održavanje balansa kalcija u organizmu.Kako sačuvati zdravu kožu?

Za zdravu kožu limitirajte unos alkohola, kave, cigareta, šećera i zasićenih masti (meso i mliječni proizvodi), povećajte unos svježeg voća, povrća, vode, čajeva i prirodnih sokova. Voće i povrće bi trebalo biti iz eko proizvodnje jer pesticidi i herbicidi osim što umanjuju nutricionističku vrijednost utiču i na naše zdravlje. Isto tako važno je uzimati multivitamine i mineralne nadomjeske, plus najmanje 1000mg vitamina C dnevno.

Radiofrekvencija, zagrijavanje kože ovom metodom dovodi do poboljšanja metabolizma stanica, povećanja mišićnog tonusa i elastičnosti tkiva te aktivacije fibroblasta i stvaranja novog kolagena.

Uspješno se koristi kod sljedećih indikacija:
  • pomlađivanje kože
  • poboljšanje mišićnog tonusa
  • uklanjanje celulita
  • uklanjanje masnih naslaga
  • poboljšana relaksacija kože
  • poboljšan izgled crvenih strija

Radijalna endodermna terapija (RDT) poznatija je kao vakuum. Vakuum dovodi do distenzije kapilara, vazodilatacije prokrvljenosti površinskog sloja kože, a samim time i bržoj detoksikaciji, izmjene tvari/toksina u površinskom djelu kože.

Za više informacija o ovoj temi i tretmanima pomlađivanja kože kontaktirajte Centar Bella na [email protected] ili 01/4550-107.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

U setu se nalaze pamučna maska za spavanje i mješavina eteričnih ulja Silent night (bijeli bor, mandarina, ravensara, lavanda) - upravo ono što nam...

Beauty report

Skinity osigurava kombinaciju sastojaka za svaki tip kože zahvaljujući algoritmu koji u obzir uzima tip kože i način života te izračunava komponente i koncentracije...

Darivanje

A ima li što ljepše od poklona u kojemu će vama draga osoba uživati i posvetiti se sebi.

Beauty report

Gua sha kamen je idealan za tretiranje dubljih linija i bora na licu, vratu i dekolteu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.