Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Zdravi proljetni savjeti by Mario Valentić

Proljeće je došlo i spremni ste da probudite svoje tijelo iz zimskog sna? Znamo kako je prvi korak najteži i ne znate odakle početi.

Proljeće je došlo i spremni ste da probudite svoje tijelo iz zimskog sna? Znamo kako je prvi korak najteži i ne znate odakle početi. Upravo zato vam kineziolog i promotor zdravog života Mario Valentić daje nekoliko savjeta za proljetno detoks organizma i početak zdrave rutine.

 

 

  1. Odite na spavanje ranije. Najbolje u 22h, najkasnije u 23h kako bi uhvatili najkvalitetniji dio noći za odmor tijela na svim razinama.
  2. Započnite dan s mlakom limunadom ili vodom, a kroz dan pijte što više tekućine. Naime, nastoje piti tekućine malo više nego inače jer je tijelo ujutro više dehidrirano nego gladno.
  3. Ubacite u svoju jutarnju rutinu jutarnju tjelovježbu. Razgibajte sve zglobove, ojačajte mišiće, povećajte mišićni tonus kroz nekoliko vježbi jakosti i neka vam to bude mali izazov koji ćete raditi 21 dan. Inače, kažu da je 21 dan potrebno za stvaranje navike pa idemo s pretpostavkom kako ćete nakon 21 dana vježbanja stvoriti naviku za daljnje svakodnevno vježbanje.
  4. .Jedite što više zelenog, lisnatog povrća poput blitve, špinata, raštike, kelja, salate, radića, potočarke i slično… na salatu ili smoothie.
  5. Na 21 dan izbacite mlijeko i mliječne proizvode te sve stimulanse poput kave, alkohola, nezdravih navika poput pušenja. Stavite si to kao izazov te eliminirajte i šećer, sve rafinirane slatkiše i sve pšenične proizvode koji su puni glutena.
  6. Iskoristite svaki slobodni trenutak da se krećete, hodate, po mogućnosti u prirodi. Vikende iskoristite također za boravak u prirodu, uz neku aktivnost i dobro društvo koje vas veseli, kao npr. ovaj vikend u Petrčanima u hotelu Pinia uz program HealthyFit weekend by Mario Valentić.

Ne propustite

Duh i tijelo

Što je točno detox program, kako se provodi i kako na kraju i djeluje na ljudski organizam, razgovarali smo s Marijem Valentićem, fitness trenerom...

Budi fit

Na tu temu smo razgovarali i s našim fitness trenerom i promotorom zdravog života, Marijem Valentićem...

Zanimljivosti

Sinoć je u zagrebačkom CineStaru Arena centar održana svečana premijera dugoočekivane komedije 'Marginalci' za koju kažu da ćete se upiškiti od smijeha.

Budi fit

HealthyFit vikend je zapravo pilot projekt s kojim pokušavamo živjeti taj neki kraj koji nije turistički isfuran, a ima potencijala.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.