Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Zdravstveni savjeti na internetu

Deset godina prvog hrvatskog zdravstvenog portala – Cybermed.

Prošlo je deset godina otkada se Cybermed.hr, kao prvi hrvatski zdravstveni portal pojavio na Internetu, s ciljem pružanja vjerodostojnih i znanstveno utemeljenih informacija o bolestima, medicinskim postupcima i lijekovima, da bi se održalo i poboljšalo zdravlje stanovništva te podigla kvaliteta života bolesnika.

Tijekom tih deset godina zaprimljeno je više od 110.000 poruka vezanih uz upite i savjete o zdravlju, kako u okviru foruma tako i u okviru kontakt rubrike što svjedoči o velikom interesu i potrebi za komunikacijom između pacijenata i zdravstvenih radnika putem Interneta. Također treba istaknuti da su savjeti koji se dobivaju od liječnika, stomatologa i psihologa od početka rada portala bili besplatni.

Ovisno o mjesecu, broj jedinstvenih posjetitelja na Cybermed.hr-u kreće se od 250.000 do 300.000 (Google Analytics). Oko 60% korisnika Cybermed.hr-a je iz Hrvatske, a većina preostalih korisnika je iz susjednih zemalja.

Uz nekoliko domaćih priznanja, Cybermed.hr je dobitnik i svjetskog priznanja za kvalitetu sadržaja Fondacije "Health on the Net", a glavni urednik Cybermed.hr-a mr. sc. Dean Delić, dr. med., je za izuzetan doprinos u borbi protiv raka vrata maternice tijekom Europskog tjedana prevencije raka vrata maternice 2008., primio nagradu "Biser mudrosti" (The Pearl of Wisdom Cervical Cancer Prevention Award 2009) koju dodjeljuje ECCA (European Cervical Cancer Association).

"O utjecaju Interneta, osobito na mlade naraštaje, često se govori s dozom straha i nepovjerenja. Vaš internetski portal izvrstan je primjer za to kako se Internet može iskoristiti na pozitivan i društveno koristan način. Zbog toga portal Cybermed.hr zasigurno može biti poticaj brojnim novim i korisnim internetskim projektima na drugim područjima od javnog interesa”, istaknuli su u Agenciji za elektroničke medije Republike Hrvatske povodom godišnjice.

"10 godina portala značajna je obljetnica, a posebno kad se radi o jednom od rijetkih portala koji nude vjerodostojne i znanstveno utemeljene informacije iz područja medicine na hrvatskom jeziku. Uspostavljanje ovog portala prije jednog desetljeća bio je pionirski pothvat u uporabi Interneta za komunikaciju između medicinskih stručnjaka i znanstvenika sa bolesnicima i svekolikom javnošću. Taj je pothvat nedvojbeno uspio i na tome Vam želim od srca čestitati”, izjavio je akademik Željko Reiner, Predsjednik Akademije medicinskih znanosti Hrvatske.Glavna tajnica Hrvatskog farmaceutskog društva, doc. dr. sc. Maja Jakševac Mikša povodom obilježavanja 10 godina postojanja Cybermed-hr je istaknula: "U današnje vrijeme kada sve više ljudi traži zdravstvene informacije i savjete putem Interneta izuzetno je važno pružanje znanstveno utemeljenih i pouzdanih podataka, što Cybermed.hr zasigurno čini, kao što i vrlo ažurno i kritički prenosi najnovije vijesti iz područja medicine i farmacije korisne svim zdravstvenim radnicima”.

"Suradnja Poliklinike za zaštitu djece grada Zagreba i portala Cybermed.hr traje od samih početaka rada Poliklinike te često, u razgovorima s roditeljima i djecom, preporučujem ovaj portal kao izvor dodatnih informacija i podrške u različitim životnim situacijama” istaknula je njena ravnateljica, prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Budi fit

U većini slučajeva, osjećaj dehidracije jednak je osjećaju žeđi. No ipak, ponekad bi taj osjećaj mogao izostati ili bi vas tijelo moglo upozoriti na...

Drama Queen

Jeste li ikada imale osjećaj da vas neka osoba u vašem emocionalno iscrpljuje? Nakon razgovora s njom ostanete prazni, umorni i živčani?

Budi fit

U slučaju da uskoro krećete u teretanu po prvi put, možda će ove lagane upute pomoći da se dobro osjećate tamo, da pitate druge...

Savjeti stručnjaka

 Kako bi potaknula otvorene, pozitivne rasprave o menstruaciji među sportašima koji će izaći na olimpijsku globalnu pozornicu, INTIMINA je proizvela ograničeno izdanje zlatnih menstrualnih...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.