Zelena smoothie zdjela

Nestlé je proširio svoju ponudu žitarica za doručak s ukusnim i hranjivim hrskavim jastučićima sa cjelovitim zrnom Nestlé Fitness Delice, koji dolaze u dvije varijante – sa čokoladnim i voćnim punjenjem. Nestlé FITNESS Delice žitarice za doručak idealan su izbor za hranjiv i ukusan početak dana jer su napravljene od cjelovitog zrna pšenice, sadrže vitamine i minerale uključujući kalcij i željezo te su izvor vlakana.

Mnogi nutricionisti ističu doručak kao osnovni postulat pravilne prehrane i najvažniji obrok u danu. Stoga kao dobar izbor za doručak preporučuju odabir između raznolikih žitarica od cjelovitog zrna. Na ovaj način prehrana se obogaćuje dodatnim hranjivim tvarima – ugljikohidratima i biljnim bjelančevinama te vitaminima i mineralnim tvarima sadržanima u opni cjelovitog zrna. Osim toga, prema novim smjernicama o pravilnom načinu prehrane nazvanima Moj Tanjur (MyPlate), preporuka je da cjelovitim žitaricama bude ispunjena 1/4 tanjura odnosno uobičajenog obroka. Osim što se naslanjaju na temeljne postulate pravilne prehrane, nove smjernice naglašavaju važnost uživanja u jelu, izbjegavanje velikih serviranja te uvrštavanje više različitih „boja“ u serviranje jela.

page

Zelena smoothie zdjela

Sastojci:

(za 1 serviranje)

  • 1 šačica FITNESS Original
  • 150g svježeg ananasa
  • 2 kivija
  • 1 šačica mladog špinata
  • sjemenke po izboru (bučine sjemenke, sjemenke lana ili sjemenke sezama)
  • Za ukras: kokos, smrznute maline

Pomiješajte u blenderu  špinat s malo vode kako bi ispravno razbili vlakna.

Dodajte ananas i oguljene komadiće kivija. Dodajte sačicu Fitness Original kako bi dobili lijepu teksturu.

Prespite u zdjelu i ukrasite sa malo Fitness Original, preprženim sjemenkama (bučinim, lanenim ili sezamovim) i voće po izboru: strugotine kokosa, smrznute maline ili čak dodatne kriške kivija.