Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Želim blistav osmjeh za Božić

Novi make up, frizura, outfit, ali vas pogled u zrcalo i dalje baca u očaj

Godine pušenja i litre popijene kave ostavile su trag na vašim zubima. Dnevnu higijenu redovito vršite, ali su vam zubi i dalje žuti. Četkica, zubna pasta i zubni konac više nisu dovoljni. Imamo rješenje za vas, četiri načina do savršenog osmijeha.

Za blistav osmijeh kojim ćete otvorit sva vrata, nije potrebno ići pod nož. Iako je estetska stomatologija na velika vrata ušla i u Hrvatsku. Trend koji je prije bio svojstven uglavnom Amerikancima posljednjih su godina prigrlili i Europljani koji sve više uživaju u čarima estetske stomatologije.

Mislite da vi ne možete imati osmijeh iz snova? Pogrešno. Implantanti, ljuskice, krunice, izbjeljivanje zubi s gelovima i laserima…

Izbjeljivanje zubi

Trajni zubi s vremenom, požute. I to ne samo površinski, nego i dubinski. Hit na stomatološkom tržištu je plavi-hladni laser Beyond Sistem. Ova fenomenalna kozmetička tehnologija vratit će prirodnu bjelinu vašim zubima za samo 30 minuta po tretmanu. I to bez neugodnih nuspojava i boli. Cijena je između 2000 do 3000 kuna, ovisno o tome treba li tretman ponavljati.

Naravno, postoji i jeftinija opcija, izbjeljivanje zubi gelom. Vaš će vam zubar uzeti otisak čeljusti i napraviti udlage u koje ćete stavljati gel. Gel se stavlja svaku večer u periodu od 4 do 7 dana i drži se u ustima oko 10 minuta. Prednost ove varijante je u tome što ne morate potrošiti cijeli paket, pa tako nakon 6 mjeseci postupak možete ponoviti s istom dozom od ranije. Cijena je od 1500 do 2000 kuna.


Ljuskice

I ljuskice su jedna od novosti u stomatologiji i koriste se zadnjih par godina. Isključivo su namijenjene prednjim zubima, dakle koriste se samo u estetske svrhe. Ono što je inovativno u ovom postupku je način brušenja zubi. Vaš zubar neće vam izbrusiti cijeli zub sa svih strana, kao što je to slučaj kod krunice, već će brusiti tako da vam u sredini prednje plohe zuba izbrusi mali kvadratić koji služi kao utor. To je zato što je ljuskica samo prednja ploha zuba, a ne cijeli zub kao krunica. Takvu novu ljuskicu moguće je napraviti tako da vam se, naprimjer, poravnaju prednji zubi. Cijene se kreću oko 2000 kuna po zubu, a postupak traje oko 7 dana.

Krunice

Izbjeljivati zube možete u stomatološkoj ordinaciji, ali i kod kuće. Krunica zamjenjuje krunu vašeg zuba. Zub se izbrusi u bataljak na koji se lijepi krunica. Može biti solo-krunica, znači zamjena za samo jednu krunu zuba, a može biti i u bloku kada zamjenjuje više zubi. Kada vam vaš zubar radi krunicu, izbrusit će vam zub sa svih strana, odnosno sa svih ploha.

Cijena ovisi o materijalu u kojem se krunica izrađuje. Postoje plastične – kromazitne (oko 700 kuna po zubu), metal-keramičke (oko 1400 kuna po zubu ) i cirkon-keramičke (od 2000 do 3000 kuna po zubu). Kvaliteta jasno ovisi o cijeni i ove najskuplje ujedno su i najdužeg vijeka.

Implantanti

Implantanti su zapravo najveća novost u stomatologiji posljednjih godina jer su ponudili ugradnju potpuno novog zuba, i krune i korijena, u ljudsku čeljust. Ovaj se postupak koristi kada izgubite svoj prirodni zub i želite ga nadomjestiti bez "pomoći" susjednih zubi. Ni jedan zdravi zub ne morate žrtvovati za novi. Jedina mana takvog postupka je ta što nije ugodno i morat ćete pretrpiti malo bolova, ali zato su tu tablete protiv bolova.

Implantant je zapravo laički rečeno jedan "šaraf" koji se operacijom ugrađuje u vašu kost čeljusti na mjesto korijena zuba. Izuzetno je bitno da vaše tijelo prihvati to drugo strano tijelo, a to se dogodi nakon što se okošta područje oko "šarafa". Taj se proces naziva okoštavanje. Na taj "šaraf" dodaje se nadogradnja na koju se dodaje krunica. Postupak je dosta skup, samo implantant košta od 5000 kuna do 7000 kuna, a na to je još potrebno staviti i krunicu, ali ako imate dovoljno novaca da si to priuštite isplati se, jer je najkvalitetnije i na kraju krajeva imate potpuno novi zub (koji se ne kvari).

Stomatološka ordinacija Ars Dentis Džodan

Miramarska cesta 24, 10000 Zagreb
01 6111 244
[email protected]

REGISTRIRAJ SE I OSVOJI!

Stomatološka ordinacija ARS DENTIS i She.hr za Božić ali i povodom našeg rođendana, poklanjaju jednoj čitateljici ČAROBAN OSMIJEH, u obliku tretmana izbjeljivanja zubi.

Kako biste sudjelovali, potrebno je poslati nam poruku na mail [email protected] s naslovom OSMIJEH, te navesti svoje ime i prezime, korisničko ime i broj mobitela.

Vaše prijave primamo do 22.12.2009. nakon čega ćemo objaviti dobitnike!

Sretno! Vaš She.hr

Drage naše,

u Novoj godini, prekrasnim osmjehom zabljesnut će: MARINAC IVANA. Čestitamo Ivani. Informaciju o terminu tretmana primiti će na mail.

Vaš She.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Darivanje

Hranjiva obnova kose izložene suncu, soli, pjesku i kloru.

Duh i tijelo

Žene poslije četrdesete… Tko su one?

Zanimljivosti

Jedna od takvih je i „Mala sirena“, bajkovita priča uz koju su odrastale, smijale se i plakale brojne generacije.

Darivanje

One se smiju, govore, zavode, ljube… a pravim ružem možeš svojim usnama dati dodatnu dimenziju i energiju.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.