Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Savjeti i preporuke

Želite li na hiperpigmentaciju djelovati proizvodom koji je učinkovit ili proizvodom koji je siguran?

Zahvaljujući aktivnim sastojcima koji djeluju sinergijski, PowerBright Dark Spot Serum djeluje vrlo brzo, pa je već nakon nekoliko dana korištenja vidljivo kako hiperpigmentacijske mrlje blijede.

Zbog ‘tvrdoglave’ hiperpigmentacije nerijetko smo se nalazili u nedoumici – odabrati proizvod koji će nas riješiti neželjenih mrlja, ali koji štetiti zdravlju kože ili posegnuti za onim koji će prikriti problem, ali ga, zapravo, neće riješiti.

Najveći bauk ujednačenog i blistavog tena nerijetko su hiperpigmentacijske mrlje koje nastaju kad su melanociti – stanice koje proizvode melanin, previše stimulirane. Iako je uloga melanina u prvom redu zaštitna, njegova povećana proizvodnja može dovesti do neujednačenog ‘mrljavog’ tena  što  nitko ne želi.

Najčešće se to događa kad su melanociti izloženi UV zračenju, pa pojačanim stvaranjem melanina nastoje zaštititi kožu od mogućih oštećenja. Ovom procesu dugujemo i preplanulu put. No, čak i ako volite preplanuli ten, sigurni smo kako vam nisu drage hiperpigmentacijske mrlje koje mogu biti njegova posljedica.

Uzroci hiperpigmentacije

Ipak, sunčeve zrake nisu jedini i isključivi uzročnik hiperpigmentacije. Štoviše, uzročnici su brojni. Ozlijeđeno tkivo, porezotina ili opeklina; zatim akne, odnosno upalni procesi koje ih uzrokuju; hormonska neravnoteža kod, primjerice, trudnica ili zbog uzimanja oralnih kontraceptiva samo su neki od uzroka.  Značajan uzročnik u pojavi hiperpigmentacijskih mrlja u posljednje je vrijeme i  okoliš.

Zabrinjava podatak da je porast 20-25% pojava hiperpigmentacijskih mrlja zabilježen samo zbog pojačanih uzročnika kao što su čestice čađe i automobilskih ispušnih plinova u zraku. Naime, čestice čađe prodiru u dublje slojeve kože, oštećuju okolno tkivo i potiču stvarenje slobodnih radikala koji dovode do neujednačenog tena.

I dok su uzroci različiti, posljedicama je jedna stvar zajednička – uvijek se radi o hiperpigmentaciji. Zvali ih melazmama, pigmentacijskim mrljama, sunčevim pjegama ili staračkim pjegama, sve su to hiperpigmentacije. A kad jednom ‘navučemo’ hiperpigmentaciju, teško je se riješiti. Ili više nije?

Kako se riješiti hiperpigmentacije

Zahvaljujući novom Dermalogica Powerbright Dark Spot Serumu nedoumica ne postoji – on je istovremeno i učinkovit i siguran! I rezultati nisu nikad bili brže vidljivi!

Zahvaljujući aktivnim sastojcima koji djeluju sinergijski, PowerBright Dark Spot Serum djeluje vrlo brzo, pa je već nakon nekoliko dana korištenja vidljivo kako hiperpigmentacijske mrlje blijede.

Na prvoj razini djelovat će na proizvodnju samog melanina. Naime, u procesu melanogeneze ključni enzim koji pretvara aminokiselinu tirozin u melanin jest tirozinaza. Inhibiranjem tirozinaze zapravo direktno utječemo na proizvodnju melanina. Na ovoj razini svoju će snagu pokazati moćni heksilrezorcinol koji potiče sintezu glutationa, prirodnog antioksidansa koji smanjuje djelovanje tirozinaze. Njemu će pomoći i kojična kiselina iz shiitake gljive, te crni ribiz bogat omega 3 i omega 6 masnim kiselinama.

Još jedan moćni sastojak koji valja zapamtiti jest niacinamid koji inhibira prijenos pigmenta melanina u keratinocite, stanice naše epiderme, što je druga razina borbe protiv hiperpigmentacije. I dok su prve dvije razine djelovanja Dermalogica PowerBright Dark Spot Seruma našem oku nevidljive (što ne znači da ne postoje!), treća razina jest kad aktivni sastojci razgrađuju postojeći melanin. Na taj način posvjetljuju i ujednačavaju ten što sjajno radi enzim shiitake gljive.

750 kuna

Iako je treća razina najočitija, u moru proizvoda za izbjeljivanje, posvjetljivanje i ujednačavanje tena koji nam se danas nude na tržištu, ključ odabira ne smije biti samo brisanje pigmentacija. Osim vidljivih rezultata pažnju moramo usmjeriti i odabiru sastojaka kojima to činimo kako bismo sačuvali zdravlje kože. Vođen tom mišlju znanstveni tim svjetski poznatog brenda Dermalogica, jednaku je važnost dao učinkovitosti kao i sigurnosti proizvoda, te brzim rezultatima.

Uz već spomenute sastojke, svoje su mjesto u PowerBright Dark Spot Serumu zauzeli i aashwagandha (Withania somnifera) koja ima antioksidativno djelovanje i čini kožu glatkom, te cvijet božura koji ujednačava ten i vraća prirodnu blistavost. Redovitim korištenjem Dermalogica PowerBright Dark Spot Serum, bauk našeg najvećeg bauka, nastavlja ujednačavati ten dugotrajno i kontinuirano.

A kako bi on i ostao takav, štitite kožu proizvodima sa zaštitnim faktorom tijekom cijele godine te povećajte unos antioksidansa prehranom ili suplementima, u prvom redu vitamina A, C , E te omega masnih kiselina. Strah od hiperpigmentacijskih mrlja bit će kao rukom odnesen.

Više

Beauty report

Retinol je zlatni standard u borbi protiv starenja, stoga je posve razumljivo da je Dynamic Skin Retinol Serum primarno namijenjen zreloj koži.

Savjeti i preporuke

Spaja snažne i učinkovite aktivne sastojke – thiamidol, hijaluronsku kiselinu i glicerin za 100% blistavu kožu bez hiperpigmentacije.

Beauty report

L'ADRIA Brightening perfecting serum ujednačava ten, vraća koži sjaj i pomaže održati je čistom i umirenom, zahvaljujući i patentiranom sastojku s L'ADRIA potpisom, kompleksu...

Savjeti i preporuke

Upoznajte revolucionarnu Eucerin Anti-Pigment liniju njege koja je posebno formulirana kako bi smanjila hiperpigmentacije i spriječila njihovo ponovno pojavljivanje za ujednačenu i sjajnu kožu.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.