Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

Želite smršaviti? Ove namirnice uključite u prehranu

Izgubiti višak kilograma i održavati zdravu tjelesnu težinu često nije baš lako.

Izgubiti višak kilograma i održavati zdravu tjelesnu težinu često nije baš lako. Naime, ključno je uspostaviti uravnoteženu prehranu koja se temelji na zdravim namirnicama bogatim hranjivim tvarima. Stoga, kako biste održali željenu težinu nakon što ostvarite cilj ili želite skinuti nekoliko kilograma, uvedite određene namirnice u svoju prehranu koje će vam u tome i pomoći.

Jaja

Kao što i sami već sigurno znate, jaja su namirnica koja se nalazi u svakoj dijeti. Ona su puna nutrijenata, vitamina, proteina i ne sadrže puno kalorija.

Avokado

Avokado je odličan izbor voća koje možete kombinirati s tostom, u salatama, kao prilog… On sadrži zdrave masti, vodu, kalij i vlakna.

Mliječni proizvodi s niskim udjelom masti

Određeni mliječni proizvodi koji ne sadrže visoki udio masti savršeni su za konzumaciju ako želite smršaviti. Posni sir, jogurt ili sir s niskim udjelom masti izvori su proteina, kalcija i mnogih drugih hranjivih tvari.

Pileće ili pureće meso

Pileće ili pureće meso su izvor visokokvalitetnih proteina s niskim udjelom masti. Proteini pomažu u izgradnji mišićne mase i održavanju osjećaja sitosti, što je važno kod mršavljenja.

Ribe

Ribe kao što su losos, skuša, pastrva, srdela, tuna odnosno masne ribe vrlo su zdrave za organizam. Također, nemaju puno kalorija.

Naranča

Naranče su inače pune vode i vlakana te pomažu u kontroli šećera u krvi. Naranča se čak koristi za skidanje viška kilograma prije operacija kod pacijenata te se naziva bolnička ili naranča dijeta. Naime, konzumirajući naranče može se izgubiti poprilično puno kilograma u kratkom vremenu. Baš zato je odlično ako svaki dan uključite i naranče u svoj jelovnik.

Krumpir

Možda ste iznenađeni što se krumpir našao na ovom popisu, ali krumpir je bogat vlaknima. Posebno kora. Stoga, nakon što pojedete krumpir dugo ćete ostati siti. Osim toga, bogat je proteinima i vitaminima.

Ne propustite

Zanimljivosti

Zaklada Nora Šitum, u subotu 25. svibnja, od 17 do 20 sati u Parku Maksimir organizira treću po redu dječju utrku pod geslom „Zdrav...

Drama Queen

Metode pomognute oplodnje rezultirale su rađanjem oko 10 milijuna djece diljem svijeta. U Hrvatskoj je to negdje oko 5 % od ukupno rođene djece

Duh i tijelo

Učenje iz vlastitih grešaka je privilegija koju bismo svi trebali prihvatiti i iskoristiti, umjesto da se skrivamo iza lažnih opravdanja ili krivimo druge za...

Zanimljivosti

Nova istraživanja sugeriraju da mlade djevojke koje ranije ulaze u pubertet možda izvlače kraći kraj – posebno kada je u pitanju njihovo mentalno zdravlje.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.