Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Žene, čokolada i seks

Slatkom napasti začinite svoj seksualni život.

Što je bolje – čokolada ili seks? Ovo je vječno pitanje pandan je onome 'što je bilo prije – kokoš ili jaje?'. Mislili smo da ne postoji odgovor na ovo vječno pitanje jer žene znaju kakav užitak pružaju oba ova zadovoljstva, ali sada i znanstvena istraživanja pokazuju da ipak postoji veza između čokolade i seksa.

U istraživanju provedenom u Milanu sudjelovalo je gotovo 200 žena koje su odgovarale na pitanja kako jedenje čokolade utječe na njihov seksualni život. Rezultati su pokazali da žene koje svakodnevno jedu čokoladu, zadovoljnije su svojim seksualnim životom nego one koje si uskraćuju uživanje najslađoj napasti. Žene koje su imale nizak libido izjavile su da se njihova seksualna želja povećala nakon konzumiranja čokolade.Čokolada potiče proizvodnju serotonina, prirodne kemikalije u mozgu, koja smanjuje tjeskobu i poboljšava raspoloženje. Posebno je zdrava tamna čokolada jer sadrži visoku razinu antioksidansa, što smanjuje razinu kolesterola u krvi i poboljšava cirkulaciju.

Uživanje u tamnim kockicama oslobađa endorfine, koji izazivaju osjećaj zadovoljstva i sreće kakav imamo kada smo u zdravoj seksualnoj vezi. Čokolada sadrži feniletilamin koji potiče proizvodnju dopamina, čije je oslobađanje povezano sa zadovoljstvom nakon orgazma.Od davnih vremena poznata kao afrodizijak, slastica koja nastaje iz kakaovca, topi se u ustima, što uzrokuje osjećaj užitka. Aztečki vladar Montezuma svakodnevno je pio čokoladni napitak za jačanje spolnog užitka, a u čokoladi je uživao i najpoznatiji zavodnik na svijetu, Casanova.

Znanstvenici tvrde da topljenje čokolade u ustima uzrokuje povećanu aktivnost mozga i otkucaja srca, koji su jači nego pri strastvenom ljubljenju.

Ljubitelji čokolade znaju koliko užitka im donosi ova poslastica, a mi vam donosimo četiri savjeta kako začiniti vezu uz pomoć ove slatke napasti.

1. Međusobno hranjenje čokoladom

Uživajte u čokoladi zajedno s partnerom. Stavite povez na oči i međusobno se hranite raznim čokoladnim poslasticama. Njegovi prsti u vašim ustima izazvat će dodatan seksi naboj ovom ritualu.2. Čokoladna kupka

Napravite kupku od čokoladnog sirupa ili pronađite recept za savršenu čokoladnu pjenušavu kupku. Mnogi spa centri nude masaže, kupke i tretmane koji uključuje čokoladu, stoga uživajte u romantičnim uslugama za parove.

3. Masaža

Pružite jedno drugome senzualnu masažu s jestivim uljem za tijelo čokoladnog okusa, a možete isprobati i ulje koje se zagrijava u rukama. Njegov dodir i opojan miris uzbudit će vam sva osjetila.4. Namažite se čokoladom

Sirupom od čokolade označite na svom golom tijelu mjesta koja želite da vam dodiruje i ljubi. Iznenadite ga body paintingom koristeći posebnu čokoladu namijenjenu oslikavanju tijela.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Seks

Očekivanje da partner čita naše misli i želje zasigurno ne vodi dobrom seksu.

Seks

Iz muške perspektive može se činiti da bilo što može navesti ženu da iznenada odluči da više ne želi imati seks.

Seks i osjećaji

Bradavice: svi ih imamo, ali unatoč njihovom potencijalu za užitak, bradavice su stoljećima predmet kontroverzi.

Gastronomija

Čokoladne mini tortice punjene bijelom čokoladom i jagodama zasigurno će se svidjeti svim vašim ukućanima!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.