Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Žene su uspješni motivatori

3. Filaksova konferencija za razvoj žena u poslovanju.

Nakon dvije uspješne konferencije koje su u 2010. i 2011. okupile oko 200 poslovnih žena, poduzetnica, medija i konzultanata, Filaks najavljuje 3. konferenciju za razvoj žena u poslovanju. Konferencija pod nazivom Žene – uspješni motivatori održat će se u četvrtak, 31. svibnja 2012. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu s porukom – Posao treba mozak i srce.Na konferenciji će biti govora o ženama kao voditeljicama u privatnom sektoru i državnoj upravi, poslovnoj komunikaciji između muškaraca i žena, ženskoj intuiciji, donošenju odluka u poslovnom svijetu, upravljanju stresom i timskom radu. Predavači na konferenciji su Elvira Mlivić Budeš, Mirela Španjol Marković, Nataša Trojak, Kamilo Antolović, Nada Finderle, Martina Kvarantan i Tanja Pureta.Povodom organizacije konferencije, Elvira Mlivić Budeš, direktorica tvrtke Filaks izjavila je: "Istraživanja provedena 2011. godine u američkim tvrtkama na listi The Fortune 500 govore sljedeće:
 • Manje je vjerojatno da će se žena naći na poziciji izvršnog direktora.
 • Žene su više prisutne na pozicijama srednjeg menadžmenta.
 • Žene su manje zastupljene u građevinskom sektoru.
 • Žene su dominantne u djelatnosti trgovine na malo te uslužnom sektoru.
 • Tvrtke s većim rastom u manjem broju slučajeva imaju žene na rukovodećim pozicijama.
 • Tvrtke koje su doživjele neku kriznu situaciju ili skandal u većem broju slučajeva imaju žene na vodećim pozicijama.
 • Poduzeća s većim rastom prodaje najčešće nemaju žene na rukovodećim pozicijama.
 • Nestabilna okruženja s velikim rizikom pružaju veću priliku ženama za rukovodeće pozicije.
 • Žene se biraju za vodeće pozicije najčešće kada je tvrtka u fazi opadanja prihoda.
 • U istraživanju McKinsey and Co na uzorku od 800 lidera, utvrđeno je da žene imaju konkurentsku prednost u krizi ili nakon krize, jer mogu motivirati druge, imaju viziju i sklone su nagrađivanju pozitivnih rezultata.
 • U kriznim situacijama, postavljanje žene na vodeću poziciju signalizira želju tvrtke da postane društveno odgovorna i pozitivno utječe na javnost. Na sličan način i Afroamerikanci dolaze na vodeće pozicije nakon rasnih skandala.
 • Kriza i turbulentno tržište pogoduje napretku žena u karijeri za razliku od muških kolega koji se biraju na vodeće pozicije u stabilnim tvrtkama".
Više informacija možete potražiti na web stranici tvrtke Filaks.Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Dobar posao

Sanjarenje o obećavajućoj ideji, a zatim izvršavanje svoje vizije svakako je važno u poslovanju. No, to nije jedina stvar. Uspjeh je također bitan.

Dobar posao

Čak i 20 godina kasnije neki poslovni savjeti zlata vrijede.

Dobar posao

Možda mislite da zadirkivanje prestaje kad završite srednju školu, ali gnjavatori postoje i u mnogim tvrtkama i uredima.

Seks

Kada je u pitanju seksualno uzbuđenje, ženski um i tijelo nisu ni približno u ravnoteži kao što je to slučaj kod muškaraca.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.