Žene u biznisu

Forcan, Puljić i Purg govoriti će o vlastitom uspjehu u biznisu i o svojoj karijeri u razgovorima ‘jedan na jedan’ s moderatorima Gordanom Gelenčer i Aleksandrom Stankovićem na Liderovoj konferenciji Žene u biznisu, koja će se održati 8. prosinca u zagrebačkom Hypo centru.

Dospjeti u vrh najvećih regionalnih organizacija u okružju kojim dominiraju muškarci izniman je pothvat. One su se morale truditi i dokazivati mnogo više od svojih muških kolega. Kakav je bio njihov poslovni put i kako su napredovale do glavnih položaja u biznisu, sudionicama i sudionicima Liderova skupa Žene u biznisu otkrit će Milka Forcan, konzultantica i članica Poslovnog savjeta za Jugoistočnu Europu (BAC), Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora, i Danica Purg, direktorica i dekanica poslovne škole IEDC-a Bled.

Te iznimno uspješne poslovne žene iz regije otkrit će u razgovorima ‘jedan na jedan’ s moderatorima, novinarkom Lidera Gordanom Gelenčer i voditeljem Aleksandrom Stankovićem što ih je motiviralo na poslovnom putu, jesu li ikad pomislile odustati od karijere te kako su uskladile svoj privatni i poslovni život.

Milka Forcan karijeru je počela 1992. u jednoj od najvećih srpskih kompanija Delta Holdingu koja je tad imala samo 12 zaposlenih. Aktivno je sudjelovala u širenju tvrtkine poslovne mreže u regionalne zemlje, a 2003. postala je potpredsjednica i desna ruka jednog od najbogatijih biznismena u Srbiji – Miroslava Miškovića. Prošle je godine Forcan, koju su mediji prozvali najmoćnijom ženom srpskog biznisa, napustila Delta Holding i otišla u konzultantske vode.

Ljerka Puljić, druga najutjecajnija osoba u Agrokoru, u toj je tvrtki od 1994. kad je Agrokor preuzeo Ledo u kojem je Puljić tada bila marketinška direktorica. Zatim je postala direktorica Leda, a zatim je bila imenovana potpredsjednicom Agrokora. Poslovni tjednik Lider šest ju je puta proglasio najmoćnijom ženom hrvatskog biznisa.

Danica Purg osnivačica je najpoznatije škole za menadžement u ovom dijelu Europe. Veliko priznanje a uspješan rad dobila je prošle godine ad ju je AIB (Academy of International Business) proglasio dekanicom godine. Iskustva tih triju poslovnih žena sigurno će biti vrlo poticajna za sudionice skupa – vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija u regiji.

Na konferenciji će se predstaviti i tradicionalna Liderova lista 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa.