Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Događanja

Ženska priča s Mani Gotovac i Tajanom Obradović

Književnice pričaju o knjigama napisanim i onima koje žive

Može li se književnost dijeliti na mušku i žensku? Nasljeđuju li tekstovi spol svojih autora ili muškarci mogu pisati ženske, a žene muške tekstove? Kakve priče pričaju žene? Jesu li teme poput intime, tjelesnosti, seksulanosti ono što ih čini prepoznatljivima ili je jedina podjela u književnosti ona na dobru i lošu? Pitanja je puno, a odgovore svakoga dana traže milijuni čitatelja u knjigama autora oba spola.

CeKaPe Centar za kretivno pisanje u kojem već sedmu godinu s jednakom strašću i ljubavlju prema književnosti i pisanju pišu žene i muškarci, Marijana Perinić stand-up komičarka i spisateljica koja u svojim nastupima i knjigama na duhovit, neposredan, pronicljiv, ponekad kritičan, ali uvijek šarmantan način istražuje muško-ženske odnose i caffe bar Book caffe, mjesto u kojem se svake večeri sastaju muškarci i žene, odlučili su potražiti odgovore na neka od tih pitanja u zajedničkom projektu Ženska priča.

Žensku priču od rujna 2013. jedan utorak u mjesecu, u Book caffeu u Zagrebu, pričaju žene – književnice. Pričaju o knjigama napisanim i onima koje žive, o književnosti i pisanju, o putevima koji vode do inspiracije, ali i onima koji u knjigama završavaju.

Poznata, vodeća ženska imena hrvatske kulturne scene i knjiženosti, među kojima su Milana Vlaović, čijim je gostovanjem otvoren program, Rujana Jeger, Nevena Rendeli i Dvina Meler obilježila su Žensku priču u 2013. No, za izuzetno velik interes i sjajnu atmosferu dosadašnjih programa zaslužna je i voditeljica, šarmantna Šibenčanka, Marijana Perinić koja u ugodnom i opuštenom razgovoru, s puno duha, ali i poznavanja hrvatske književne scene predstavlja poznate hrvatske književnice i njihove knjige i razgovara s njima o književnosti i pisanju.

zenske price 1

Ženska priča u 2014. ulazi 28. siječnja s legendom hrvatskog kazališnog života, teatrologinjom, redateljicom i spisateljicom, Mani Gotovac, jedinstvenom ženom koja je jednu od svojih životnih priča ispisala na stranicama autobiografskog romana Fališ mi i mladom, talentiranom novinarkom i spisateljicom Tajanom Obradović čiji se romani čitaju brzo, ali o njima se još dugo nakon čitanja razmišlja.

A žene koje tek dolaze i čije priče će biti ispričane u mjesecima pred nama, Julijana Matanović, Ivana Simić Bodrožić, Sanja Pilić, Merita Arslani, Milana Vuković Runjić, Lidija Dujić, Jasmina Rodić, Aleksandra Orlić, Tomica Šćavina i Silvija Šesto, garancija su uspjeha Ženske priče, interesa publike i “mjesta više” koje će se tražiti u Book caffe-u, prepoznatljivom mjestu odlične atmosfere i uvijek zanimljivih programa.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zanimljivosti

Voditeljica i spisateljica Marijana Perinić će na zadnjoj ovosezonskoj Ženskoj priči, i to na temu LITO IDE MALA , gdje će biti priče o...

Zanimljivosti

Pozivamo sve posjetitelje da uživaju s nama u novom izdanju Ženske priče čija će sezona trajati do srpnja 2022 godine.

Zanimljivosti

Poznati su iskreno odgovarali na brojna pitanja iz publike, od usklađivanja privatnih i poslovnih obaveza, usponima i padovima pa sve do pitanja intime i...

Zanimljivosti

Novo izdanje Ženske priče održat će se uklubu hrvatskih glazbenika SAX! 

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.