Ženske navike koje odbijaju muškarce

Neki ženski obrasci ponašanja kod suprotnog spola izazivaju želju za bijegom! Trenutnim! Jeste li i sami skloni tetošenju odnosno gušenju pažnjom, a svaki razgovor s njim automatski prenosite svojoj mami? Donosimo popis ženskih osobina koje muškarcima i nisu tako super.

Mali savjet, nemojte na ove osobine gledati kao na nešto što vašem partneru smeta. Radije razmišljajte kako ćete se reduciranjem ovakvih ponašanja zbližiti kao par!

Gušenje umjesto nježnosti i pažnje

Žene su sklone brkanju ovih pojmova, a znati razliku je krucijalno. Majčinskim pristupom pokazujete da, primjerice, razumijete kako je viroza trenutna slabost generalno snažne i stabilne osobe. Gušenje prevelikom količinom pažnje u krajnjem slučaju može dovesti do prekida veze. Takvo ponašanje partneru šalje poruku kako je u ubiti 5-godišnji dječak koji zapravo ne zna što želi. Još jedan način na koji možete znati razliku: pitajte se radite li određenu gestu kako biste olakšali patnje partneru ili pokazali koliko vas on treba cijeniti. U prvom ste slučaju iskreni, a u drugom manipulativni.

Kompleks superiornosti

Možda neke žene nisu svjesne toga, ali čini se kako postoji potreba izjednačavanja muškaraca s glupošću. Primjerice, možda ste već čuli ili sudjelovali u razgovoru koji završava s "A što da ti kažem, ponio se tipično muški". Naravno, svi, pa i muškarci imaju svoje "svijetle" trenutke ali to nije razlog za degradiranje osoba na samo jednu karakteristiku i dimenziju. I žene također mrze kada ih se svodi na samo, primjerice, seksualni objekt.

Dijeljenje previše informacija

Stereotipi kažu kako muškarci i nisu skloni razgovarati o svojim osjećajima. No, ako vam se partner otvori, ponekad postoji šansa da ćete vi u žaru razgovora prenijeti te informacije svojoj majci, sestri, prijateljici – bliskim osobama s kojima često pričate o svemu. Muškarci cijene lojalnost i povjerljivost. Zadržite stvari koje podijeli s vama i tako ćete izgraditi povjerenje u veze, ali i potaknuti daljnju komunikaciju. Dakle, situacija u kojoj ste oboje dobitnici.

Pogled u budućnost – prerano

Zaljubljene žene vole romantične poglede u zajedničku budućnost. To može biti lijepa osobina, ali također i iritantna i pomalo dosadna. Možete uživati u zajedničkoj godišnjici sada, ali ne morate nužno zamišljati kako će izgledati vaš srebrni pir. Novom se kauču možete diviti bez da odmah krenete zamišljati kako u potpunosti urediti dnevnu sobu ili cijeli stan. Živjeti sada i uživati u ovom trenutku znači život oplemeniti vitalnošću, a to je sasvim dovoljno da si osigurate lijepu i sretnu budućnost.

Ne cijenite njegova prijateljstva

Žene visoko cijene svoje prijateljice i njihove savjete, ali su sklone omaložavati muška prijateljstva. Najčešće to rade zato što smatraju kako su partnerovi muški prijatelji smetnja uspjehu veze – nagovaraju partnera na gluposti i odvlače mu pažnju od "važnih" stvari. Naravno, prijateljstva koja sklapaju žene nisu različita od onih koje sklapaju muškarci – podržite i cijenite partnerove prijatelje jer ćete tako pridonijeti kvaliteti veze.

http://www.ordinacija.hr