Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Život u dvoje

Život u dvoje

10 stvari na koje morate zaboraviti nakon što krenete u zajednički život.

U posljednjih pedesetak godina drastično se povećao broj parova koji prije stupanja u brak žive zajedno. U vrijeme kada su naši roditelji bili mladi, većina parova zajednički život okusilo je tek nakon izgovaranja sudbonosnog "da". Suvremenizacija života doprinijela je želji da se testira kompatibilnost parova upravo – zajedničkim životom, tijekom određenog vremenskog perioda. Na taj način lakše se odlučiti se (ili ne) na sklapanje bračne veze koja bi trebala trajati vječno.

Unatoč tome što većina mladih parova smatra da će im zajednički život pomoći u evaluaciji potencijalnog budućeg zajedničkog života u braku, ili da će učvrstiti vezu koju zajedničkim životom stavljaju na mnogobrojne kušnje dnevnih rutina, istraživanja sugeriraju upravo drugačije. Naime, mnogo je slučajeva koji su, nakon probnog perioda zajedničkog življenja, rezultirali negativnim ishodom (prekid veze ili pak razvod nakon stupanja u brak).Nevjerojatno, ali istraživanja govore kako postoji puno veća mogućnost razvoda za parove koji žive zajedno prije braka od onih koji ne žive skupa. Također, komunikacija za vrijeme braka među parovima koji su ranije živjeli zajedno lošija je, veća je vjerojatnost da će neki od supružnika prevariti drugog kao i potencijal agresivnog ponašanja nekog od supružnika.

Unatoč tome, još uvijek smatramo da je zajednički život prije braka dobar način za preispitivanje podudarnosti dviju osoba, a ako ste tek nedavno krenuli putem "ljubavnog cimerovanja", predstavljamo vam 10 stvari koje pod hitno morate prestati prakticirati, ukoliko želite da vaš suživot uspije.


  1. Samostalna kupovina namještaja ili kućanskih aparata – bez savjetovanja s partnerom.
  2. Zauzimanje velike količine prostora (ladice, ormari) stvarima koje nisu od svakodnevne upotrebe (uspomene, pisma i sl.) na uštrb drugog partnera.
  3. Prestanak brige o vlastitom izgledu unutar 4 zida vašeg zajedničkog doma.
  4. Monopol nad daljinskim upravljačem vašeg televizora.
  5. Uškopljavanje partnerove muškosti uređenjem vašeg zajedničkog životnog prostora koje sadrži pink nijanse i postere slatkih maca.
  6. Odlazak na WC uz otvorena vrata.
  7. Izbjegavanje njegovih roditelja.
  8. Planiranje vaše budućnosti kao da ste – single, uz alternativnu mogućnost da će možda jednog dana "uletiti" nešto bolje.
  9. Ovisnost o Facebooku.
  10. Ostavljanje mokrih ručnika po krevetu, prljavog rublja tamo gdje ste ga skinuli ili višednevno nakupljanje prljavog suđa u sudoperu.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Suncokreti na oblacima

Ne javljam se... Satima, danima, možda će proći i neki mjesec. 

Život u dvoje

Spremite se, ako već niste naučili, koje su to važne lekcije koje će vas brak naučiti, a nitko drugi vam to neće na vrijeme...

Život u dvoje

Iako će odnosu presuditi i velike stvari, poput prevare, statistike pokazuju da se većina veza i brakova prekida zbog “nakupljenih sitnica” ...

Život u dvoje

Kakvi god bili razlozi prekida, potrebno je dopustiti da prođe neko vrijeme nakon kojeg je moguće sasvim preboljeti bivšu vezu.

Advertisement