Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Život u dvoje

Život u dvoje

10 stvari na koje morate zaboraviti nakon što krenete u zajednički život.

U posljednjih pedesetak godina drastično se povećao broj parova koji prije stupanja u brak žive zajedno. U vrijeme kada su naši roditelji bili mladi, većina parova zajednički život okusilo je tek nakon izgovaranja sudbonosnog "da". Suvremenizacija života doprinijela je želji da se testira kompatibilnost parova upravo – zajedničkim životom, tijekom određenog vremenskog perioda. Na taj način lakše se odlučiti se (ili ne) na sklapanje bračne veze koja bi trebala trajati vječno.

Unatoč tome što većina mladih parova smatra da će im zajednički život pomoći u evaluaciji potencijalnog budućeg zajedničkog života u braku, ili da će učvrstiti vezu koju zajedničkim životom stavljaju na mnogobrojne kušnje dnevnih rutina, istraživanja sugeriraju upravo drugačije. Naime, mnogo je slučajeva koji su, nakon probnog perioda zajedničkog življenja, rezultirali negativnim ishodom (prekid veze ili pak razvod nakon stupanja u brak).Nevjerojatno, ali istraživanja govore kako postoji puno veća mogućnost razvoda za parove koji žive zajedno prije braka od onih koji ne žive skupa. Također, komunikacija za vrijeme braka među parovima koji su ranije živjeli zajedno lošija je, veća je vjerojatnost da će neki od supružnika prevariti drugog kao i potencijal agresivnog ponašanja nekog od supružnika.

Unatoč tome, još uvijek smatramo da je zajednički život prije braka dobar način za preispitivanje podudarnosti dviju osoba, a ako ste tek nedavno krenuli putem "ljubavnog cimerovanja", predstavljamo vam 10 stvari koje pod hitno morate prestati prakticirati, ukoliko želite da vaš suživot uspije.


  1. Samostalna kupovina namještaja ili kućanskih aparata – bez savjetovanja s partnerom.
  2. Zauzimanje velike količine prostora (ladice, ormari) stvarima koje nisu od svakodnevne upotrebe (uspomene, pisma i sl.) na uštrb drugog partnera.
  3. Prestanak brige o vlastitom izgledu unutar 4 zida vašeg zajedničkog doma.
  4. Monopol nad daljinskim upravljačem vašeg televizora.
  5. Uškopljavanje partnerove muškosti uređenjem vašeg zajedničkog životnog prostora koje sadrži pink nijanse i postere slatkih maca.
  6. Odlazak na WC uz otvorena vrata.
  7. Izbjegavanje njegovih roditelja.
  8. Planiranje vaše budućnosti kao da ste – single, uz alternativnu mogućnost da će možda jednog dana "uletiti" nešto bolje.
  9. Ovisnost o Facebooku.
  10. Ostavljanje mokrih ručnika po krevetu, prljavog rublja tamo gdje ste ga skinuli ili višednevno nakupljanje prljavog suđa u sudoperu.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Život u dvoje

Prekid veze definitivno nije jedan od najugodnijih trenutaka u životu.

Život u dvoje

Neke žene ne propuštaju priliku da zadrže muškarca.

Život u dvoje

S obzirom na opadanje ukupnog broja brakova i povećanje broja rastava i muškarci i žene imaju problem s brakom

Seks

Kakav je to seks u braku?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.