Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Moj dom

Životinje nisu roba

Uvjeti u kojima se životinje transportiraju izazivaju prevelike patnje pa i uginuća.

Kako bi javnosti skrenuli pozornost na silnu psihičku i fizičku patnju životinja tijekom transporta, aktivisti udruge Prijatelji životinja proteklog vikenda u Zagrebu su organizirali drugi veliki prosvjed protiv transporta životinja.

Oboružana brojnim transparentima i zviždaljkama prosvjedna povorka krenula je s Trga maršala Tita na Trg bana Jelačića. Povorku pratio je i manji transportni kamion s nekoliko kostimiranih aktivista. Na Trgu bana Jelačića aktivisti izveli su performans kojim su demonstrirali iznimno okrutan način izvlačenja životinja iz transportnog kamiona po njihovu dolasku u klaonicu. Osim toga prezentiran je i film Neki umiru putujući koji potresno svjedoči koliko je mučan put životinja od farmi do ljudskih tanjura.

Glad, žeđ, gaženje…


Okupljeni građani mogli su čuti strašnu činjenicu da na cestama Europe i Hrvatske oko 6 milijuna životinja godišnje proživljava mučno putovanje od farmi do klaonica. U nehumanim uvjetima njihov transport traje nekoliko dana, a na državnim granicama pretrpani kamioni stoje više od deset sati. Tijekom transporta životinje često ugibaju u teškim mukama radi gladi, žeđi, međusobnog gaženja i udaranja. Stoga aktivisti zahtijevaju da Europska unija i Republika Hrvatska pooštre zakonske regulative koje ograničavaju trajanje putovanja.

Životinje stradavaju radi profita i navike jedenja mesa. Prelaskom na vegetarijansku prehranu možemo ih spasiti poručio je predsjednik udruge Prijatelji životinja Luka Oman. Građane je pozvao da se pridruže glasnom prosvjedu protiv transporta, koji je kako kaže nepotreban, neetičan i okrutan te kao takav treba biti zabranjen u potpunosti.

Promjena ponašanja prema životinjama

Životinje nisu roba, već živa bića koja dijele s nama planet, osjećaju bol i patnju kao i mi poručili su aktivisti.

Prosvjed završio je na Trgu kralja Tomislava, s kojeg je Luka Oman poručio da će se i u buduće kroz slične prosvjede nastaviti borba za prava na život životinja.

– Smatram da je prosvjed uspio, jer su ljudi pokazali su zanimanje za patnje životinja. Nadam se da će ih sve više podržavati naše akcije, aktivnim uključivanjem ili promjenom prehrambenih navika i odnosa prema životinjama,- zaključio je Luka Oman.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Drama Queen

Postoji ogroman broj sekti, društava, udruženja, stranki u koja se čovjek ponekad mora, a nekad poželi učlaniti.

Anja može sve

Inspiracija. Što prvo pomislite kada to čujete? Je li vama netko ikada rekao da ste inspirativni?

Drama Queen

Sve životinje ravnopravne, samo su neke ravnopravnije!

Dobar posao

Životinje nisu samo prisutne u zoološkim vrtovima, već su i dio poslovnog svijeta.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.