Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Dobar posao

Životopis na europski način

Pjevačica Maja Šuput i televizijska voditeljica Željka Ogresta – Merlić ispunile su europski životopis i putovnicu.

Europass je standardizirani format životopisa za one koji traže posao u Europskoj uniji. Preporuka korištenja standarda vrijedi i za zemlje kandidate. Dakle, odsada na dalje popunjavanjem ovih dokumenata moći ćete bez problema u najboljem svjetlu opisati svoja znanja i sposobnosti te tako privući potencijalnog poslodavca. S obzirom da je riječ o standardiziranom obliku dokumenta, ako tražite posao u nekoj od zemalja EU, ne postoji mogućnost nerazumijevanja od strane poslodavca.

Sastoji se od pet dijelova, odnosno obrazaca, a korisnik ispunjava dva. Prvi dio je Europass životopis koji omogućava jasno prikazivanje kvalifikacija, znanja i sposobnosti korisnika.

Europass jezična putovnica detaljno opisuje poznavanje stranih jezika što je vrlo bitno, ako želite raditi u nekoj od zemalja europske unije. Kako biste poznavanje stranog jezika opisali što je bolje moguće, na raspolaganju vam je tablica sa detaljnim opisom stupnjeva znanja.

Ova dva dokumenta možete ispuniti i on-line na http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/hornav/Downloads/navigate.action.

Dokumente popunjavaju i nadležne institucije

Preostala tri dokumenta popunjavaju nadležne institucije. Jedan od tih dokumenata je Europass dodatak svjedodžbi namijenjen osobama koje su završile strukovnu srednju školu, a poslodavcima služi radi upoznavanja korisnikovih stečenih znanja i vještina.

Ako ste završili fakultet ili neku visokoobrazovanu školu, uz CV preporuča se priložiti i Europass dopunsku izjavu o studiju koja, poput dodatka svjedodžbi, opisuje vaša stečena znanja i kvalifikacije.

Onima koji su boravili određeno vrijeme u inozemstvu radi obrazovanja i usavršavanja, EU preporuča popunjavanje dokumenta Europass mobilnost. To uključuje i osobe koje su bile dio programa razmjene studenata, radile u sklopu prakse u inozemstvu ili volontirale u nekoj neprofitnoj organizaciji.


Maja Šuput je za she.hr popunila svoju prvu Europass jezičnu putovnicu

Željka Ogresta- Merlić je za she.hr popunila Europass CV

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Beauty report

Talent Karla Rusana prepoznat je od brojnih poznatih lica, a dokaz njegove stručnosti i vještine su i mnogobrojni televizijski angažmani, projekti i video spotovi.

Dobar posao

Ako ste u potrazi za novim poslom, donosimo vam najbitnije stvari na koje morate pripaziti u traženju novog radnog mjesta.

Celebrity

Voditeljica i urednica Ana Radišić u svom je podcastu ugostila Maju Šuput, jednu od najpopularnijih pjevačica u Hrvatskoj, kojoj je trenutni fokus trudnoća i...

Predstavljamo

Zajednički cilj je nabaviti defibrilator/monitor za Kliniku za infektivne bolesti KBC-a Rijeka, koja je ovih dana pod povećanim opterećenjem zbog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.