Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Znak mjeseca – Ovan

Prodorni i agresivni predvodnici

Muški vatreni znak čiji je gospodar Mars. Veliki utjecaj na karakteristike Ovna čine Sunce, a nešto manji Jupiter. Puni su životne snage, odlučni, veoma uporni i bezobzirni u postizanju svojih ciljeva. Teže ranom osamostaljenju i teško prihvaćaju pomoć sa strane.

Velikom snagom volje probijaju se kroz život i postižu zacrtane rezultate. Također, iznimno loše podnose podređeni položaj, spremni su snositi punu odgovornost za sve svoje postupke koje ustrajno brane. Kada se suoče sa preprekama za ostvarenje svojih ideja i ciljeva skloniji su propasti nego odustajanju. Dobri su vođe i veoma temperamentni. Red i disciplina jako su im važni, ali se sami toga često ne pridržavaju.Osobine

Žestoki su u opravdavanju svojih postupaka, a kao vrline mogu im se pripisati entuzijazam, neprihvaćanje pa čak i preziranje opasnosti, dok im fanatizam i pretjerana želja za vlašću može prijeći čak i u manu. Ne prihvaćaju prepreke i ako ih na vrijeme ne uoče, postaju veoma drski, bahati i bijesni. Nisu osobe koje će vas šarmirati, već će se pokušati nametnuti.

Često im se pripisuju karakteristike sklonosti ljubomore, svađalica… Stoga im se nerijetko događaju komplicirani odnosi u životu, iako imaju veoma razvijenu moć zapažanja i prosuđivanja, koju ne koriste, jer se ponašaju u skladu sa svojom urođenom impulzivnošću. Mogu postati kvalitetni sportaši, vole prirodu, jaka volja za radom usporava ih, jer najčešće žive u kontinuiranoj napetosti što ih često dovodi do raznih oboljenja. Užitak su im putovanja i promjene, kako u poslu i ljubavi, tako i u ostalim ljudskim aspektima.Obzirom da imaju jake sposobnosti ipak su u stanju sebi osigurati jako dobru budućnost. Najbolje rezultate pokazuju u djelatnostima gdje im se daje mogućnost upravljanja drugima. Poznati su po hrabrosti i sposobnostima vođe i to prvenstveno zbog toga što su uvijek spremni na akciju. Želja za uzbuđenjem gura pripadnike ovog znaka u nove teritorije i dok su na čelu, sigurni su u sebe i tada će ih i ostali slijediti.

Moglo bi se reći da zapravo žive od izazova, jer svaka nova, a pogotovo opasna i ekstremna situacija u njima potiče sve one kvalitete kojih možda nisu ni svjesni. Njima upravlja nagon, tako da su im reakcije nekada prenagljene i nepromišljene, tim više što su vjerojatno najnestrpljiviji ljudi na svijetu. Odlikuju se brzinom djelovanja i shvaćanja. Na sve izazove reagiraju burno, svaki osjećaj proživljavaju intenzivno, a u sve ulažu ogromnu energiju.U svemu moraju biti prvi, dokazati svoje sposobnosti, a često vole i nametnuti svoje mišljenje i stavove. Rođeni su da budu vođe, uvijek su puni novih ideja i obično su pokretači nečega.

Izgled

Ovnove lako možemo prepoznati već na prvi pogled. Njihov izgled je glavni adut, koji uz njihov teatralan nastup ostavlja dojam gdje god se pojavili. Uvijek su veseli, nasmiješeni i optimistični. Kada sebi zadaju neki cilj od njega ne odustaju lako. Tako će biti i s vama. Ako mu se sviđate, učinit će sve kako bi vas osvojio. Zato je potrebno privući njegovu pažnju, ali nemojte mu izravno pokazati koliko vas zanima, jer on voli izazove. Pustite ga neka vjeruje da on osvaja vas, a ne vi njega. Bez obzira radilo se o muškarcu, ili ženi Ovnu, bit je da oni uvijek moraju osvajati.

Pažnju muškarca Ovna privući ćete atraktivnim izgledom. Obucite se sexy, ali ne i vulgarno. Njegova idealna žena dobro izgleda, a ipak je puna razumijevanja i ljubavi, gotovo tradicionalan tip žene. A kada ste ga napokon osvojili, važno je i dalje njemu prepustiti glavnu riječ, ili bar neka živi u tom uvjerenju…Dakle, ponašajte se kao prototip žene s televizijske reklame za juhu, budite dobroćudni, nasmiješeni, slušajte ga, izbjegavajte konflikte s njim, ne dajte mu razlog za ljubomoru, jer je izrazito posesivan astrološki znak. No, ne smijete se uljuljati u rutinu, jer njega najviše privlače izazovi i novi počeci. Zato neka vas uvijek iznova mora osvajati. Priređujte mu stalna iznenađenja i neprestanu akciju.

Ovnovi se najbolje slažu s Blizancima, Lavom i Vagom, a najlošija kombinacija je s Rakom, Bikom i Vodenjakom.

Vladajući planet – Mars
Element – Vatra
Boja – Crvena
Dragi kamen – Dijamant
Metal – Željezo, čelik
Cvijet – Čičak
Životinja – Ovan
Ne voli – površnost, prodike, ustupke
Pozitivne karakteristike – ambicioznost, odlučnost, radišnost, praktičnost
Negativne karakteristike – tvrdoglavost, netrpeljivost, ljubomora, svadljivost
Države i gradovi u znaku Ovna: Velika Britanija, Njemačka, Poljska, Palestina, Izrael, Sirija, Litva, Danska, Napulj, Firenca, Verona, Padova, Marseilles, Krakow, Birmingham
Poznati Ovnovi: Lady Gaga, Maya Angelou, Elton John, Steven Seagal, Jackie Chan, Reese Witherspoon, Sarah Jessica Parker, Victoria Beckham, Elle Macpherson, Kristen Stewart, Robert Downey Jr, Russel Crowe, Dennis Quaid, Quentin Tarantino, Marlon Brando, Christopher Walken, Eddie Murphy, Mariah Carey, Beethoven, Ronaldinho, Maria Sharapova…

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Pročitajte još

Horoskop

Najsretniji znakovi ovaj tjedan su Ribe, Rak i Vodenjak.

Horoskop

A sigurno će vas nasmijati i opis ponašanja astroloških znakova nakon buđenja – tko je spreman u nekoliko koraka...

Horoskop

Najsretniji znakovi ovaj tjedan: su Strijelac, Blizanac i Vage.

Horoskop

Neki znakovi žele partnere koji su direktni, drugi one koji izgledaju otmjeno i drže se tradicije.

Advertisement