Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Znak po znak

Strpljen spašen ili dobre stvari se događaju onima koji čekaju.

Što bi bilo da koristimo više od često spominjanih samo 10% mozga, često puta se možemo zapitati. Iako je to jedan od najvećim mitova o sivom organu, nevjerojatan potencijal kognitivnih sposobnosti sigurno je još neistražen. Nove metode, poput, primjerice, brzog čitanja i učenja, samo su vrh ledene sante.

A kako brzo uče tek najmanji koji upijaju poput spužve dok revno istražuju u nastojanju da spoznaju svijet oko sebe?!

Komunikacija je oduvijek bila temeljna ljudska potreba koja se evolucijom razvijala od spacijalne, preko perceptivne, znakovne do verbalne, a novo tehnološko doba samo je stavilo točku na „i“ razvojem mobilne, računalne i drugih vrsta komunikacije.
Želja za učenjem i povezivanjem (sjetite se samo dirljive priče o Helen Keller) zadužila nas je i za Morseovu abecedu, Brailovo pismo, znakovni jezik za gluhe osobe, ali i za bebe!
Da, za bebe. Iako razvijen prije 25 godina, polako postaje novim trendom u komunikaciji s najmlađima. A kako se do najboljih otkrića (penicilin, Viagra, mikrovalna pećnica da navedem samo neke), uglavnom, dolazi slučajno, a slučaj je htio da dvije američke doktorice budu preteče novog pristupa u općenju s djecom.

Proučavajući svoju djecu koja su u želji za interakcijom izmišljala znakove, pokrenule su istraživanja koja su urodila internacionalnim programom – znakovnim jezikom za bebe.

Svaki roditelj u nastojanju da odškrine svijet svojih anđela, često se zapita što se događa u tim malim glavicama? Ni ja nisam ništa drugačija. Kao angažirani roditelj koji prati trendove, zakoračila sam u svijet znakova. Posjetila sam radionicu programa, oduševila se inspirativnim pričama, naučila prve znakove i unijela novi trend u svoj dom.

Jesti, piti, tata, mama, još, patka prvi su na redu u šarenom svijetu znakova koji donosi zabavu o veselje za cijelu obitelj.

Još samo da se i cure priključe 🙂

Strpljen – spašen iliti „dobre stvari događaju se onima koji čekaju“.

Dvojceki.com

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Dobar posao

Poduzetništvo nije za svakoga, no onaj tko uđe u taj svijet, ima svoje razloge

Duh i tijelo

Od svih aspekata komunikacije, slušanje je najvažnije. Možda baš ne zvuči kao dobra vijest – uostalom, većina nas više voli govoriti negoli slušati.

Obitelj

Gradivo koje donose školski predmeti, može se dodatno pojasniti kroz svakodnevicu, ali i nadograditi novim znanjima.

Obitelj

Iako će mnoga djeca te vještine naučiti sama u školi, nekoj djeci je potrebno više podrške u tome, a idealno to mogu učiniti roditelji.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.