Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Zanimljivosti

Znate li što je Dan suprotnosti?

Čak je i crtani lik Spužva Bob Skockani jednu epizodu posvetio tom danu i izluđivao ljude oko sebe.

U Sjedinjenim Američkim Državama 25. siječnja obilježava se Dan suprotnosti (eng. National Opposite Day). To je dan kada sve što kažete ima suprotno značenje. Dakle, ako kažete da idete lijevo, zapravo idete desno, ako kažete ‘pogledaj gore’, to zapravo znači ‘pogledaj dolje’. Čak je i crtani lik Spužva Bob Skockani jednu epizodu posvetio tom danu i izluđivao ljude oko sebe. Ovaj dan najviše se obilježava u školama, a slavi se tek od početka 21. stoljeća. Moto dana je – suprotnosti se privlače.

Zašto National Opposite Day?

Što smo stariji, to više shvaćamo zašto Petar Pan nije želio odrasti. Upravo je ovaj dan sjajan za probuditi dijete u sebi, izmamiti osmijeh svojim bližnjima, ali i nasmijati sebe. Naime, i studije pokazuju kako humor i smijeh imaju učinkoviti utjecaj na ljude, pa čak i produženje životnog vijeka. Znate i sami kako se kaže – smijeh je lijek za sve. Smijeh pomaže i u snižavanju kortizola, hormona stresa te otpušta endorfine.

Glavni cilj ovog dana je zabaviti se govoreći i radeći stvari upravo suprotno od onoga što mislite. To je dan na koji možete prigrliti unutarnjeg šaljivdžiju u sebi i poigravati se s ljudima,  kao da imate dva Prva aprila u jednoj godini.

No, što ako drugačije pristupimo Danu suprotnosti?

Suprotnost se može primijeniti na apsolutno sve što znači da umjesto šala suprotnost možete primijeniti i na poboljšanje života. Na primjer, ako ste ljuti, zašto se biste pustili glazbu i brzo se oraspoložili? Ili umjesto teških riječi, dali pohvalu i tople riječi. Hladnokrvnost zamijenili empatijom i umjesto da okrenite glavu kada nekome treba pomoć, zapravo pomognete nekome? Što bi se dogodilo da umjesto kupnje nove odjeće nekome poklonite onu koja vam ne treba? Zamislite koliko bi vaš život bio bolji, ali i svijet da tako svi funkcioniramo.

Sigurno ste nebrojeno puta poželjeli da vas netko tretira potpuno drugačije od doživljenog. Sjetite se samo tog osjećaja kada vas je netko povrijedio, umjesto razveselio. Zar ne biste željeli živjeti u takvom svijetu? Nemojte imati Dan suprotnosti samo jedan dan. Pružajte ruku svima kada god možete jer svemir uvijek vraća.

Više

Život u dvoje

Jeste li od onih koji misle da se suprotnosti privlače ili ipak igrate na neku sigurniju kartu pa tražite osobe slične sebi?

Drama Queen

Na tom sam se tripu još jednom podsjetila koliko se suprotnosti znaju privlačiti...

Seks

Da li ste nemirni ili udobni ljubavnik(ca)?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.