Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

Znate li što je seksting?

Dijeljenje vlastitih golih fotografija postalo je sve češće među mladima.

Seksting je kovanica online generacije koja označava dijeljenje vlastitih ili tuđih golih slika, video isječaka i vođenje seksi razgovora putem mobilnog telefona ili računala.

Najnovija anketa koju je proveo Associated Press u suradnji s MTV-jem, pokazuje kako više od četvrtine mladih u SAD-u pribjegava ovom “novom obliku zabave i kraćenja vremena” – što zbog dosade, što zbog zabave ili zavođenja.

Većina osoba koje se odluče podijeliti svoje slike s drugima uopće ni ne razmišlja o mogućim negativnim posljedicama ovog čina. Vjeruju osobama kojima šalju slike sebe golih i nije im ni na kraju pameti kako bi ta osoba “od povjerenja” mogla proslijediti njihove fotografije nekome trećem. Jedan od sudionika ankete, 16-godišnji Sammy iz Sjeverne Kalifornije, tvrdi kako je slao svoje gole slike djevojkama, ali je isto tako prosljeđivao slike drugih golih osoba koje je dobio u povjerenju.

Do takvih mladih osoba sigurno nije došla vijest kako je slanje golišavih fotografija prekršaj u nekim američkim državama.

Moje i tvoje

Više od polovice ispitanih mladih osoba ne vidi ništa loše u sekstingu, dok se druga polovica ograđuje kako je ta pojava postala ozbiljan problem – ali svejedno dijele svoje i tuđe gole slike elektronskim putem ili MMS-om.

Tinejdžeri ne pomišljaju kako bi fotografije koje ih prikazuju kao od majke rođene, mogle završiti na nečijem blogu, u tuđem pretincu elektronske pošte ili na tuđem mobitelu, pa čak i došle do njihovog učitelja ili mogućeg poslodavca.

Zastrašujuće je pomisliti kako bilo tko u svijetu može imati pristup ovim fotografijama kada se one objave na internetu ili nađu na nečijem mobitelu. Nemoguće je obrisati ih ili deaktivirati. One će zauvijek biti tamo i mogu naštetiti budućoj karijeri ili vezi osobe koja ih je poslala.

“Nekada misle kako se radi o šali, moraju se šaliti na račun golih slika. U drugim slučajevima to smatraju flertovanjem. Vjeruju kako se radi o nečemu što nije ozbiljno i ne razmišlajju o dugoročnim posljedicama ili najgorim mogućim scenarijima radi kojih se brinu roditelji”, tvrdi Kathleen Bogle, profesorica psihologije pri filadelfijskom La Salle Sveučilištu.

Seksting je sve češća pojava i kod mladih osoba, koji šalju svoje akteve u većoj mjeri – čak se trećina ispitanih mladih okušala u ovoj vrsti fotografije, u odnosu na jednu četvrtinu tinejdžera, prema podacima studije.

Pišem pismo, tinta mi se proli

Osobe koje su slale svoje gole fotografije drugima izjavile su kako se uvijek radilo o djevojci, momku ili simpatiji.

Čak 14 posto ispitanih vjeruje kako je njihova fotografija proslijeđena trećoj osobi bez dopuštenja, a praksa opravdava njihov strah. Od onih koji su primili nečiju fotografiju, 17 posto ispitanika ju je proslijedilo jednoj ili nekoliko osoba!

Ako vas privlači ovaj oblik dijeljenja intime, promislite dobro kome šaljete svoje uratke. Možda će baš vaša golišava slika krasiti skorašnju božićnu zabavu u uredu.

www.ordinacija.hr

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Trendovi

Od luksuza za vrijeme rata do simbola ženstvenosti.

Seks

Odgovor na pitanje zašto žene šalju svoje gole fotografije, prema istraživačima sa Sveučilišta Nebraska-Lincoln, nije baš entuzijastičan.

Zanimljivosti

Subota je prvi dan vikenda i prilika da se napokon opustimo i uživamo, nakon napornog radnog tjedna. Evo nekoliko ideja kako je provesti na...

Seks

Ovo nikako nemojte ignorirati!

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.