Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe
People photo created by yanalya - www.freepik.com
People photo created by yanalya - www.freepik.com

Savjeti stručnjaka

Znate li zašto biste trebali spavati bez jastuka?

Spavanje s njim možda nije najbolji način za odmor jer može da utječe na tijelo i raspoloženje.

Rijetko tko spava bez jastuka. Zapravo, nekako nam se čini da smo vječno u potrazi za onim, pravim jastukom. Spavanje s njim možda nije najbolji način za odmor jer može da utječe na tijelo i raspoloženje.

Znate li da su prvi jastuci bili napravljeni od kamena u Mezopotamiji?

Smanjuje bolove u leđima

Neki oblici jastuka mogu dovesti do neprirodnog položaja za spavanje, a podrška koju pružaju ne traje dugo. Kada spavate bez njih, kičma se može odmoriti i tijelo je u prirodnom položaju.

Pomaže kod bolova u vratu

Većina jastuka vam ne omogućava da spavate u prirodnom položaju. Naprotiv, mogu čak pogoršati držanje tijekom spavanja. Dugotrajno savijanje vrata na bilo koji način izazvat će nelagodu, a preuski ili mekani jastuci mogu dovesti do bolova u vratu.

Sprječava glavobolju

Ako se probudite s glavoboljom, možda je kriv vaš jastuk. Previsoki jastuci izazivaju napetost u vratnim mišićima, što može uzrokovati jutarnje glavobolje.

Može ublažiti stres

Neudoban položaj uzrokovan jastukom može poremetiti san. Tijelo tako ima manje vremena za mnoge važne funkcije koje obavlja, a stalni nedostatak sna može utjecati na vaše raspoloženje.

Može biti dobro za kosu

Ako se ujutro probudite sa suhom i zamršenom kosom, to je možda zbog jastuka. Jastučnice također mogu upiti ulje iz kose, čineći je suhom i lomljivom.

 

Izvor superžena

Pročitajte još

Zdravstveni karton

Koliko vam je sna potrebno da bi se najbolje osjećali ovisi o vama samima, pa dok je nekome dovoljno 7 sati sna, drugi će...

Trendovi

Da bismo preostale dvije trećine dana bili aktivni, svježi, odmorni i zdravi trebamo pomno odabrati odjeću i donje rublje koje nosimo i u kojem...

Budi fit

Istraživači su proučavali 1.000 ispitanika i analizom utvrdili šest najčešćih položaja spavanja: fetus, klada, čežnja, vojnik, slobodni pad te morska zvijezda.

Savjeti stručnjaka

Višesatni rad za kompjuterom, dugotrajna vožnja automobilom i tjelesna neaktivnost samo su neki od faktora koji potiču mehaničke poremećaje struktura vratne kralježnice i kao...

Advertisement