Spojite se s nama

Bok, što tražiš?

SheShe

Horoskop

Zvonili ste, milostiva?

Postajem klaustrofobična. No ovaj put razlozi su drugačiji.

Kišno vrijeme i zahlađenje zatvorili su nas u kuću, a rijetki izlasci postali su pravi happening koji zahtijeva dugosežne i opsežne pripreme. Dakako, ne olakšava ni činjenica da su curama počeli rasti zubići pa su se pretvorile u prave male drečavice.

Ušle su u napornu fazu u kojoj ih po cijele dane samo opslužujem, a rijetki trenuci kada drijemaju moja su oaza privatnog vremena. Najveći životni luksuz tada mi postaje pjenušava kupka. I nije slučajno da mi je nekoliko prijateljica nakon porođaja poklonilo baš preparate za taj magični ritual.

Tako sam neki dan ulovila supruga kako im objašnjava da je mama ništa drugo nego njihov vjerni sluga. „Zovemo je mama kako ne bi skužila“, rekao je, a meni je palo na pamet osnivanje sindikata, jer poslodavci su nemilosrdni, a ima tu i noćnog rada, prekovremenih, stresa…

Nedavno provedeno istraživanje pokazalo je kako majke blizanaca imaju oko 40 posto više šanse da pate od postporođajne depresije. Razlozi: rizična trudnoća i porođaj, socijalna izolacija, umor i stres.

Mislim da sam je, ako sam je i imala, prehodala jer je s curama uvijek nešto – trebaju jesti, moram ih premotati ih, oprati i opeglati rublje, pospremiti – pa nije ni čudo da i linija koju sam vrlo brzo vratila izaziva komplimente.

No kako iza oblaka uvijek čuči sunce, prošle su dvije noći a da se nisu budile pa barem dužnost ujutro preuzimam s manjim podočnjacima, a jučer je sunce doista provirilo, što je bio povod za ugodno popodne na zraku. A sutra već imamo dogovoren šoping!

Ah, napokon potrebna terapija jer blagodati kupnje i povoljan utjecaj na žene već su utvrđeni pa makar kupovale samo pelene i dječje kašice.

Eto, dok pišem ovaj redak, moje prvorođeno, koje mi se nalazi u krilu, ispustilo je nešto u pelenu. Zvonili ste, milostiva?

(www.dvojceki.com)

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Kultura

Kao i u svakom obiteljskom filmu naći će se i ovdje hvalevrijednih tema poput timskog rada, ustrajnosti i multikulturalnosti, no teško da će nekoga...

Duh i tijelo

Ženski život nikada nije lak, uvijek nosi odgovornosti i problema s kojima se žene suočavaju.

Obitelj

Prvi dani majčinstva sa sobom nose brojne prekrasne trenutke, ali i poneki izazov.

Drama Queen

Nekad taj blesavi zid ima više razumijevanja i ima bolju energiju od ljudi kojima smo okruženi.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.