Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

Zvučna masaža i zvučna kupka

Zvuk blagotvorno djeluje na tijelo, raspoloženje i psihu.

Sanja Tatalović, ceertificirani Theta Healing praktičar i učitelj, certificirana je instruktorica antistresnih programa i tehnika disanja te učiteljica Majstorske joge. U tretmanima primjenjuje holistički i integralni pristup. Vodi satove Brain, Body & Breath programa, individualne Theta Healing tretmane i Iscjeljenje zvukom. Od davnina dobro je poznat utjecaj zvuka i zvučnih frekvencija na čovjekovo tijelo, raspoloženje i psihu, ali i druge žive organizme. Sve proizvodi zvuk i ima određenu vibraciju i frekvenciju. Sve je titraj. Zvuk ima osobito djelovanje na tijelo, na fiziologiju i um. Zvukoterapija nam dokazuje kako se putem zvuka može poboljšati fizičko i psihičko stanje te kako birana glazba i zvukovi mogu blagotvorno djelovati na čovjeka, ali i njegov životni i radni prostor. Tretmani zvukom odavna su priznati u svijetu, a sve se češće primjenjuju i kod nas u vidu zvučnih kupki i zvučnih masaža, zvukoterapije. Zvučna masaža po Peteru Hessu je izuzetno ugodan, opuštajući i revitalizirajući tretman koji bogatstvom tonova i nadtonova izazvanih ozvučivanjem posebnih zvučnih zdjela i gongova te drugih instrumenata blagotvorno i harmonizirajuće djeluju na čitav organizam. Zvučna masaža vrlo brzo relaksira, otklanja napetosti i stres i što je najvažnije iznimno je ugodna. Imate osjećaj kao da vam je svaka stanica tijela dotaknuta tom umirujućom vibracijom i vraćena u svoju prirodnu ravnotežu. Ugodne zvučne vibracije prenose se po cijelom tijelu, kroz kožu, tkivo, tjelesne šupljine, kosti, organe, zvuk putuje kroz vodu i tekućine u tijelu. Tako opuštena i odmorna osoba jača je, samopouzdanija, kreativnija i motiviranija za svoje svakodnevne akcije. Osim na raspoloženje i osjećaj odmora, zvučna masaža pospješuje cirkulaciju, uklanja različite blokade u tijelu, a budući da zvučne vibracije imaju sposobnost brzog mijenjanja moždanih valova – slušajući takve tonove harmoniziramo lijevu i desnu hemisferu mozga što ima dalekosežne benefite za funkcioniranje čitavog sustava i percepciju uopće. U biti se ne radi se o klasičnoj masaži jer prilikom tretmana ne dolazi do izravnog tjelesnog kontakta između praktičara zvučne masaže i klijenta. Zvučna masaža se izvodi posredstvom zvučnih zdjela položenih na odjeveno tijelo klijenta. Posebne zvučne zdjele se za vrijeme masaže postavljaju na odjeveno tijelo klijenta ozvučuju se direktno na tijelu ili u auričkom polju osobe. Za razliku od zvučnih masaža koje se rade individualno, kod zvučnih kupki ili meditacija u posebnoj atmosferi i blagotvornim zvukovima može uživati više osoba zajedno. Slušanjem zvukova dolazi se u fino, meditativno, opuštajuće pa čak i stanje sna. Tretmani traju do 60 minuta. Dobra preporuka nakon napornog radnog dana ili tjedna.  

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Duh i tijelo

Stari Grci i Rimljani gradili su termalne kupke na obalama Sredozemlja i Atlantika, a grčki dramaturg Euripid je u petom stoljeću prije Krista napisao...

Drama Queen

Na kraju priče, nigdje, nikad i ništa nije izazivalo toliko mržnje koliko pojava ženske bradavice koja se nazire tu ili tamo.

Savjeti i preporuke

Sve hladniji jesenski dani pozivaju vas da u toplini vlastitog doma napravite zagrijavajuću kupku. 

Budi fit

Kada se govori o mršavljenju, mnogi nisu sigurni što je učinkovitije u gubljenju kilograma – vježbanje ili dijeta?

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.