Godina ispravnih odluka – pet ciljeva koje morate ostvariti!

Nakon završenog blagdanskog slavlja i uživanja u jelu i piću, siječanj je obično mjesec u kojem ‘padaju’ ozbiljne odluke o zdravom životu. Vjerojatno već imate svoje ciljeve te ste marljivo počeli osvajati jednu po jednu točku na vašem popisu.

Kako biste započeli novu godinu u punom stilu, INTIMINA, brend posvećen ženskom intimnom zdravlju, napravio je popis top pet ciljeva koje bi svaka žena trebala ostvariti u ovoj godini. Osim što su praktični i poticajni, najvažnije je da su dugoročno dobri za vaše zdravlje.

Prestanite pušiti

Iako ovo često nije jednostavno, vjerujte, vaša pluća će vam itekako biti zahvalna. Krenite tako da smanjite broj cigareta na dan i vjerujemo da ćete se začuditi postignutim rezultatima. Ako se zauvijek uspijete riješiti cigareta, vaše zdravlje drastično će se promijeniti – osjetila mirisa i okusa napokon će se oporaviti, protok krvi će se poboljšati, umor će vrlo brzo prestati, a razina ugljičnog monoksida u vašem tijelu ponovno će biti u normalnim granicama.

Vježbajte! Krećite se!

Manjak vremena i prezaposlenost nikome ne smije biti izlika za zapuštanje i ugrožavanje zdravlja. Izbjegavanje teretane ili bilo koje druge vrste aktivnosti više ne dolazi u obzir. Ako vam je već dulje vrijeme želja iskušati neki sport ili jednostavno isprobati nešto novo, sad je pravo vrijeme za to.

Ako ste pak od onih kojima nije draga fizička aktivnost, probajte s običnim hodanjem koje će već u dva tjedna pokazati zapanjujuće rezultate. Umjesto da koristite prijevozna sredstva, probajte šetati ili malo brže hodati do posla i natrag, po djecu u školu ili na ostale aktivnosti. Osjećat ćete se bolje te tako i zračiti.

Vježbajte vaše zdjelične mišiće

Bez obzira na to koliko imate godina, uvijek je dobro vrijeme za jačanje mišića zdjeličnog dna. Učestalo prakticiranje Kegelovih vježbi može spriječiti vaše zdrastvene probleme u budućnosti. Kod Kegelovih vježbi važno je stegnuti vaginalne mišiće i zadržati ih nekoliko sekundi te opustiti. Samo 15 minuta vježbanja tri puta na tjedan i začudit ćete se rezultatima. Spriječit ćete i potpuno izliječiti urinarnu inkontinenciju, pripremiti i ojačati zdjelično dno te biti spremnije za porod, obnoviti mišiće nakon poroda te imati bolje seksualno iskustvo i pojačati broj orgazama.

Kako biste što pravilnije izvodili ove vježbe i postigli maksimum, INTIMINA je lansirala Laselle set utega različitih težina za izvođenje Kegelovih vježbi. Utezi od 28, 38 i 48 grama omogućavaju jednostavno izvođenje vježbi, sigurne su za korištenje te potpuno prilagođene svakoj ženi individualno.

Laselle_KegelSmart

Ako ste više za pristup osobnog trenera, uređaj KegelSmart je opcija za vas. Ova inovativna i inteligentna naprava prepoznaje snagu vaših mišića kroz pet razina. Zaustavlja se na onoj razini na kojoj ste najizdržljiviji te prati vaše mogućnosti. Napredak je jednostavno pratiti, budući da uređaj bilježi jačinu kontrakcija, od najslabije do vrlo jake.

Balansirajte vašu prehranu

Ne brinite, ovo ne znači da trebate smanjiti količinu hrane koju unosite u danu. No s vremenom u naš meni možemo ubaciti više povrća i voća te poneki obrok zamijeniti smoothijem. Pokušajte izbaciti konzerviranu hranu te povećati unos mahunarka i ribe. Neka vam cilj za ovu godinu bude da imate pravilno raspoređenih pet obroka na dan. To će potaknuti vaš metabolizam i pomoći da izgubite neželjene kilograme. Dakle – zdrava hrana za zdravo tijelo.

Budite strpljivi sa sobom

Čini li vam se kako ste stalno na relaciji posao-kuća-djeca-obitelj-prijatelji? Ponekad nemamo ni sekunde da malo zastanemo i posvetimo se sebi, a kamoli da razmišljamo bistre glave. Zato bi cilj u ovoj godini trebao biti da posvetite više vremena sebi. Jednostavno si uzmite sat vremena u danu i isključite te otplovite u svoj vlastiti svijet. Maknut ćete se od nepotrebnog stresa te biti opušteniji i produktivniji.