Helenin New York

Bilo je samo pitanje vremena kada će sestre Helena Šopar Zadro i Tamara Rebić kampanju snimiti u Heleninom omiljenom gradu – New Yorku, koji je do prije nekoliko godina bio i Helenin dom.

To je grad u kojem je ostvarila svoje prve modne korake, snimila kampanje s najvećim svjetskim imenima, a na koncu se tamo i zaručila se sa svojim sadašnjim suprugom. Kampanja zima 2018/2019 pod nazivom “HELENIN NEW YORK” snimana je na njenim najdražim lokacijama.

Od vožnje biciklom kroz dio grada po imenu Soho, do stanki od kastinga koje je provodila u parku u West Villageu uživajući u svojim najdražim cup cakes kolačima, Chelsea marketa u kojem tvrdi da je najbolji sushi na svijetu do Meatpacking districta gdje najviše boravi u Soho houseu za koji tvrdi da ima najljepšu krovnu terasu te fenomenalan pogled na grad, a u tome mogu uživati samo članovi Soho kluba. Sestrama je cilj bio da grad prikažu onako kako ga Helena vidi svojim očima.

U kolekciji prevladavaju pastelne boje, svila, samt, vuna i njihov neizostavni ručni rad. Spojile su konzervativnost svoga rodnog grada kroz čipku te seksipil i šarm New Yorka. Osim čipke sestre u ponudi imaju i ručno izrađene vunene veste te hlače.

Kao modni dodatak izdvajaju se naušnice izrađene od paške čipke koje su postale vrlo tražene nakon sto ih je na ovogodišnjoj Met Gala proslavi nosila booking direktorica američkog Vogue časopisa- Helena Suric.

Fotografije kampanje snimila je Marijana Marinovic, hrvatska novinarka i fotografkinja s diplomom NY Film Akademije, s adresom u New Yorku.