Jesmo li konačno otkrili prvi TRAG ŽIVOTA van Zemlje?

U jeci otkrića mogućnosti života na drugim planetima koje je prije desetak dana objavila NASA, ovog mjeseca u kina nam stiže zastrašujući triler TRAG ŽIVOTA s Jakeom Gyllenhaalom, Ryanom Reynoldsom i Rebeccom Ferguson u glavnim ulogama. Riječ je o napetom znanstveno-fantastičnom trileru čija radnja je smještena u ne tako dalekoj budućnosti, a ono što je najviše zastrašujuće jest činjenica da u samoj priči ima zapravo jako malo SF elemenata i većinom se oslanja na realnost ljudskih reakcija uslijed prvog susreta s potpuno novim oblikom života van Zemlje. Napeti triler TRAG ŽIVOTA u domaća kina stiže od četvrtka, 23. ožujka.

David Jordan (Jake Gyllenhaal) in Columbia Pictures' LIFE.

David Jordan (Jake Gyllenhaal) in Columbia Pictures’ LIFE.

David, Miranda, Rory, Katerina, Sho i Hugh šestero je astronauta koji čine posadu međunarodne svemirske posade koja se nalazi na rubu jednog od najvažnijih otkrića u povijesti civilizacije: prvog dokaza života na Marsu. Kako posada polagano započinje svoje istraživanje, njihove metode dovode do neželjenih posljedica, a novi oblik života pokazuje se puno inteligentnijim nego što je to itko mogao očekivati…

Life - Rebecca Ferguson

Redatelju Danielu Espinosi prema vlastitom priznanju najveći uzor prilikom rada na ovom filmu bilo je remek-djelo „Alien“ Ridleyja Scotta. Ono što TRAG ŽIVOTA, međutim, razlikuje od „Aliena“ je činjenica da se njegova radnja nužno ne događa u nekoj dalekoj budućnosti, u nekom dalekom stoljeću – to je priča koja bi se vrlo lagano mogla dogoditi za vrijeme naših života, kojoj bismo i mi sami mogli svjedočiti. Zbog toga je Espinosa priči filma prišao više sa znanstvene, nego sa znanstveno-fantastične strane, a sudeći prema novoj kino najavi konačan rezultat će biti napeto kinematografsko iskustvo koje se nikako ne smije propustiti.

Scenaristi filma su Rhett Reese i Paul Wernick koji stoje iza fantastičnog „Deadpoola“ – prošlogodišnjeg super-hita kojeg je samo u domaćim kinima prošle godine vidjelo preko 100 tisuća gledatelja i koji se nalazi na gotovo svim renomiranim listama najboljih filmova 2016. godine. Uz filmsku ekipu iza i ispred kamere i novu kino najavu nesumnjivo je da nas očekuje još jedna intrigantna znanstveno-fantastična priča koja će nas navesti da promišljamo o budućnosti koja nam više i nije toliko daleka.

Napeti SF triler TRAG ŽIVOTA u domaća kina stiže u četvrtak, 23. ožujka.

Darujemo ulaznice za Cineplexx kina u Zagrebu i Splitu (City Center one East i City Center one Split), i to 10 kinoulaznica (5×2) iskoristive do nedjelje, 2. travnja. Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #tragživota

Prijave primamo do 16. ožujka, točno u podne. Paketi će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Dobitnici:

  1. Tina Tucelj
  2. Iva Janosić
  3. Andrea Stanić
  4. Svjetlana Brkic Milivojević
  5. Jadranka Mulković