Kad ti život da limun ti probaj Lemon Squeezy

Zima nas je konačno napustila. Slijede nam vrućine kada će osvježenja svake vrste biti na cijeni. Znaju to dobro u Varionici, pa su zato skuhali svoju viziju savršenog osvježenja: Varionica Lemon Squeezy. Zahvaljujući svom delikatnom i laganom okusu Lemon Squeezy ima veliki gastronomski potencijal, nešto što se pivu kao piću često neopravdano osporava, a odabrani novinari i blogeri gastro i lifestyle segmenta na predstavljanju su se uvjerili da se novi Varionica pale ale odlično slaže s autohtonom i drevnom hrvatskom poslasticom – Viškom pogačom.

Davor Simičić, jedan od idejnih začetnika i pokretača Varionice istaknuo je: „Premda je većina nas craft revoluciji pristupila iz hobija, craft je odavno prerastao okvire kućnog kuhanja piva nekolicine entuzijasta. Iako planiramo širenje proizvodnih kapaciteta uz pomoć sredstava iz EU fondova i dalje želimo u svaku kapljicu svog piva ugraditi jednako strasti i entuzijazma kao i u našim počecima, jer upravo to su sastojci koji čine razliku“

Davor Simičić

Lemon Squeezy je treći pale ale koji su Matija Mrazek i Davor Simičić svarili, no on je po svemu drukčiji od prethodnika. Ovaj American Pale Ale delikatnih i citrusnih aroma dobiven je kombinacijom hmeljeva Lemon Drop, Amarillo (špa. žuto) i Mosaic koji mu daju specifičan okus limuna, dok su kod prijašnjih pale aleova dominirale arome grejpa, borovine te tropskog i koštunjičavog voća. Osim toga Lemon Squeezy je dodatno pitak zbog nižeg udjela alkohola (4,7%) i ugodne gorčine (28 jedinica gorčine). Ovo nefiltrirano pivo dolazi samo u točenom obliku te ga je najbolje konzumirati čim prije kako bi se moglo maksimalno uživati u njegovoj aromi i svježini.

Nakon višegodišnjih testiranja u vlastitom podrumu Matija Mrazek i Davor Simičić odvažili su se 2014. godine na otvaranje Varionice i pridružili se craft beer revoluciji u Hrvatskoj. Proizvodnja se odvija u pogonu u Donjem Vidovcu, a u stalnoj ponudi je Pale Ale, ostala piva su sa sezonskog karaktera i do sada su izbacili više od 12 različitih piva.