Kako je jedna dizajnerica nakita spojila tradicionalni vez i moderni nakit

Dizajnerica, Selma Kapetanović, poduzetnica i vlasnica brenda Korkyra Nakit pretočila je jedan od najstarijih tradicionalnih zanata s područja Bosne i Hercegovine u prekrasne, suvremene a tradicionalne komade nakita.

Gračanica, gradić pokraj Tuzle u Bosni i Hercegovini, mjesto je za koje mnogi vjerojatno nisu čuli, ali zasigurno ste naišli na prekrasne rukotvorine koje potječu s tog područja. Iako je pletenje i heklanje i danas čest hobi, keranje je jedna malo drugačija vrsta veza. Produkt stoljetne tradicije ovakvog načina izrade čipke iglom i koncem čest je ukras na rubovima tkanina, maramica, salveta i šalova, ali – i na nakitu.

 

 

„Danas je zaista lako pronaći komade nakita na svakom koraku – od drogerija pa do tržnica – ali nakit za mene je nešto što mora biti samo tvoje,“ govori Selma, koja je s izradom nakita krenula prije XY godina, otkada je brend Korkyra došao do zavidnog broja zadovoljnih klijenata i pozamašnih 50.000 pratitelja na Facebooku.

S tom mišlju, krenula je i s ručnom izradom nakita, ali ta unikatnost ne prestaje tu; naime, svaka ogrlica ili naušnice ne samo da su posebne zbog nesvakidašnjih i izvornih materijala s područja regije, nego i zbog tehnike izrade. Tako se inspirirala tradicionalnim vezom, takozvanim keranjem, i u svoj širok opus kreacija uvrstila i nešto za što možete biti sigurni da će vas istaknuti u bilo kojem društvu.

 

 

Kerani nakit ne postoji na skladištu, nego se stvara po narudžbi. Zato ćete za svoju unikatnu ogrlicu morati čekati i do mjesec dana. Ipak se radi o ručno rađenoj umjetnosti, a vašem komadu može se prilagoditi i boja i veličina i oblik.

Ovim spojem modernog i tradicionalnog možete biti sigurni da ćete zablistati. I najbolje od svega – ne trebaju vam nikakve modne kreacije. Kerani nakit je prava kreacija za sebe.

Korkyra nakit je više od samog nakita. To je intriga, strast i ljubav na prvi pogled!