Modni začin na hrvatski način: Happy & stylish New Year

Gdje god odlučili dočekati Novu godinu kombinacija koju vam predlažem pokazat će se kao pun pogodak i pravi odabir.

Posebno mi je drago, a vjerujem i vama,  što je  u ovom cijelom stylingu riječ o komadima koje ćete moći nositi i poslije u različitim prilikama.

img_4858

Kožne čizme visine preko koljena, usudila bi se reći, vladarice su zime već zadnjih nekoliko godina. Različite varijante modela i potpetica naći ćete u Guliveru, a ove koje ja nosim odraz su elegancije i udobnosti.  Iskreno ne sjećam se ovako udobne obuće s visokom potpeticom.

img_4847

Ovu divnu crnu asimetričnu haljinu sa zanimljivim prorezima moći ćete nositi i za ljetnih večeri. Dizajnirala ju je Martina Herak koja je magistrirala modni dizajn 2014.na Tekstilno – tehnološkom fakultetu u Zagrebu.

Prvu samostalnu reviju održala je u rodnom Poreču, nakon čega je diplomsku kolekciju predstavila na Modnom ormaru u Zagrebačkom plesnom centru.

2015. i 2016. Martina se predstavila i na Sposa News-u u Puli a u lipnju 2015. sudjelovala je na zagrebačkom Fashion Week-u s kolekcijom inspiriranom filmom “Paklena naranča” Stanleya Kubricka. U rujnu prošle godine Martina je dio kolekcije za proljeće/ ljeto 2016. predstavila na londonskom Fashion Week-u na kojem je sudjelovala i u veljači ove godine.

img_4853

 

Dizajnerica iz Istre sa zagrebačkom adresom iza sebe nekoliko skupnih i samostalnih izložbi fotografije, a  pisala je kolumne za jedan hrvatski lifestyle portal.

U veljači 2017. dizajnerica će se ponovno predstaviti  u Londonu na Fashion weeku, a ovog je puta kao inspiraciju odabrala skulpturalnost i vječitu igru prozračnosti i krutosti,  asimetrije i strogoće.

Ovakva svestranost i kreativnost ne viđa se često i baš kako sam navela uz Herak dizajn, Guliver čizme i crveni ruž ulazak u 2017. bit će trenutak za pamćenje.

Sretno!!!