Najveća hrvatsko-kineska glazbena manifestacija

Svjetski poznati mongolski Haya band, virtuoz na klaviru zlatnih prstiju Muye Wu, i najpoznatiji kineski glazbeni inovator Zhihui Li sa svojim bogatim glazbenim opusom razgalit će publiku na jedinstvenom Silk Road Festivalu koji će se održati u Pulskoj Areni, 11. kolovoza 2017. godine s početkom u 20 sati.

Uz renomirane kineske glazbenike nastupit će i naša poznata akademska glazbenica, violončelistica Ana Rucner kao gošća ove, do sada, najveće hrvatsko-kineske glazbene manifestacije koja se održava u ovom dijelu Europe. Uz partnere iz kineske pokrajine Hebei organizaciju s hrvatske strane potpisuju Art Hill i Meritum komunikacije, dok su pokrovitelji Festivala Grad Pula, Hrvatsko-kineski kulturni centar i Kinesko Jugoistočno Europska Poslovna Asocijacija (CSEBA).

Haya band je jedan od najpoznatijih i često nagrađivanih bendova koji spaja tradicionalnu mongolsku kulturu s crossover i svjetskom glazbom. Njihovu originalnu fuziju tradicionalnih i modernih glazbenih elemenata vokalno oplemenjuje pjevačica Daiqing Tana, nesvakidašnjeg glasa, koja ostavlja publiku bez daha.

Veličanstvenu interpretaciju klasične i tradicionalne kineske kulture u svom opusu publici će dočarati Muye Wu, poznati pijanist koji se školovao i na Visokom nacionalnom konzervatoriju za glazbu i ples u Parizu te na Pariškom konzervatoriju. Ovaj glazbeni velemajstor i idol nacije, kojeg i francuski Le Monde često ističe, odvest će publiku iz kao kaosa u raj koristeći kompleksne glazbene interpretacije nabijene nježnim i intenzivno-strastvenim emocijama.

Mističnost humanističke Kine, egzotičan spoj istočnjačkih tradicionalnih gudačkih i drvenih puhačkih glazbala te lagane i tople note elektroničkih elemenata zapada prožimaju glazbeni opus najpoznatijeg new age glazbenika Zhihui Li-a. On dolazi u pratnji sa svojim glazbenicima koji će inovatorski spojiti nespojivo koristeći moć bubnjeva, perkusija, basa, gitare, violine, kineske citre, puhačkih instrumenata i osebujne vokalne izvedbe.

Daiqing Tana

«U goste nam dolaze dragulji kineske glazbene scene koji će sa svojom autentičnom izvedbom i kompleksnom tehničkom podrškom očarati domaću i stranu publiku te na još neviđen i  originalan način predstaviti glazbeni izričaj prijateljski nam bliske Kine. Cilj nam je da s ovom glazbom protkanom večeri još jače povežemo Kinu i Hrvatsku, kako u kulturnom tako i u gospodarskom smislu s krajnjim ciljem stvaranja vrijednosti kroz sve sfere društva koristeći snagu i moć svima razumljivog jezika čovječanstva i anđela – glazbe.» – istaknuo je za ovu prigodu Nikola Mujdžić Reščić, direktor tvrtke Meritum komunikacije i tajnik Hrvatsko-kineskog kulturnog centra.

Sve detalje o najvećoj hrvatsko-kineskoj glazbenoj manifestaciji možete pronaći na www.croatiameetschina.com i Facebook stranici Croatia Meets China.

Sve čitateljice koje žele na koncert mogu se prijaviti i sudjelovati u ovome darivanju. Dijelimo 2 x 2 ulaznice! Što trebate?

  • U komentare ispod objavljenoga članka, na našem webu, napišite #CroatiaMeetsChina

Prijave primamo do 31. srpnja, točno u podne.

Pokloni će biti poslani samo na adrese u Hrvatskoj. Random.org bira, a dobitnici nakon objave svoje podatke s brojem telefona dostavljaju u inbox na našem Facebooku. Dobitnici će biti objavljeni u sklopu ovoga članka te dodani kao komentar na Facebook objavi.

Možete se prijaviti samo jednom!

Dobitnici:

  1. Ivan Punac
  2. Vlatka Loncaric