Radionica o zaštiti pitke vode

Pitka voda…Nešto na što smo svi navikli da nam je pri ruci i da je uvijek tu. No, hoće li to tako biti zauvijek, hoće li i naša djeca i unuci uživati u takvoj privilegiji? Nadajmo se da hoće, ali da bi to bilo tako moramo čuvati naše izvore pitke voda i pametno njima gospodariti kao i zemljištima oko njih. Na umu bi trebali imati i klimatske promjenu koje su svakako ovdje i moramo se prilagoditi i naučiti živjeti s njima kako bi ovaj, jedini planet koji imamo i njegove blagodati, sačuvali i za daljnje generacije.

Što je to upravljanje zemljištima i kako sačuvati izvore pitke vode saznati možete na radionici koja će se održati 19.6.2017. na Foginovom kupalištu u Karlovcu. Radionica je besplatna za sve koji se žele uključiti.

 

DJEČJA RADIONICA (1)

Radionica za djecu je u organizaciji Hrvatskog geološkog instituta, odnosno njihovog Zavoda za hidrogeologiju i inženjersku geologiju koji trenutno sudjeluje u Transnacionalno programu Dunav 2014.-2020  CAMARO-D (Cooperating towards Advanced MAnagement Routines for land use impacts on the water regime in the Danube river basin).

Cilj projekta je održiva zaštita vodnih resursa kao i unaprijeđena prevencija rizika od poplava kojom će se omogućit novim, međunarodnim,  primjenjivim  smjernicama za sve relevantne dionike i donositelje odluka. Ovime će se potaknuti interdisciplinarna i međunarodna suradnja na području upravljanja vodama, šumarstva, poljoprivrede, prostornog planiranja i zaštite prirode.