Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Gastronomija

Rižoto s kozicama s potpisom našeg Ruskog Princa

Donosimo savršeni recept još savršenijeg Ruskog Princa!

Čovjek uči dok je živ, a od koga učiti kuhati nego li od vješta muškarca. Moramo priznati kako je navedeni gospodin inzistirao da ga spomenemo u naslovu.

Dakle, donosimo savršeni recept još savršenijeg Ruskog Princa!

Rižoto s kozicama

Očistite svježe kozice (odstraniti im glavu, ali ih nemojte baciti, ostavite par cijelih kozica za ukras). Dodajte na tavu, na maslinovo ulje, glave kozica (i tih par cijelih) te cherry rajčice prerezane na četvrtine pa zalijte bijelim vinom. Neka kuhaju na laganoj vatri. Malo svaku glavu kozica pritisnuti da iscuri sav sok iz njih.

 

 

Ako pripremate rižoto sa smrznutim repovima kozica, samo ih lagano zagrijte na maslinom ulju i zalijte bijelim vinom.
U međuvremenu operite i očistite šparoge (otrgnite samo gornji savitljivi dio i trgajte ih na komade veličine 2-3 centimetara).

Blanširajte ih u slanoj, vreloj vodi samo 1 minutu pa ih izvadite na tanjur.

Izvadite iz tave glave kozica (i onih par cijelih), a umjesto njih u isti umak ubacite repove kozica i prokuhajte ih samo minutu pa ugasite vatru.

 

 

Na maslinovom ulju na tavi prodinstajte luk pa dodajte rižu da se zastakli. Podlijte s malo bijelog vina, a kad vino ispari rižu podlijevajte s toplim temeljcem i miješajte. Nakon 12-15 minuta dodajte umak s repovima kozica i cherry rajčica te blanširane šparoge.

Dalje podlijevajte rižoto s temeljcem i miješate dok se rižoto ne skuha. Na kraju prema želji dodati žlicu, dvije slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje, bacite kockicu putra i nekoliko žlica naribanog parmezana, a rižoto ukrasiti vlascem ili peršinom te svaki tanjur cijelom kozicom.

 

Sastojci:

  • 40 dag riže Carnaroli ili Arborio
  • 1/2 kg šparoga
  • 1 kg svježih kozica ili 1/2 kg smrznutih repova kozica (ili škampima)
  • nekoliko cherry rajčica – prema želji
  • oko 1 l povrtnog temeljca (ili povrtna kocka ili povrće: mrkva, celer, luk, češnjak ili juha od skuhanih korjenastih dijelova šparoga.)
  • 1 dl suhog bijelog vina
  • 1 luk
  • kockica putra
  • 2 – 3 žlice ribanog parmezana
  • 1-2 žlice slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje – prema želji
  • vlasac ili peršin – za ukrašavanje
  • maslinovo ulje

Ne propustite

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.