U listopadu 6. Međunarodni Kongres Nutricionista

Već šestu godinu uspješno se organizira Međunarodni Kongres Nutricionista, koji s punim pravom dobiva status tradicionalnog kongresa. Ovogodišnji 6. Međunarodni Kongres Nutricionista održat će se od 26. do 28. listopada 2018. godine u Zagrebu, u Hotelu Panorama Zagreb, a organizira ga Hrvatski saveza nutricionista u suradnji s Američkim društvom za parenteralnu i enteralnu prehranu, Prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku te Udruge studenata PROBION s Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Do danas je prijavljeno 300-tinjak kako domaćih tako i stranih sudionika, a za hrvatske stručnjake sudjelovanje na Kongresu se boduje od strane komora. Osim komora Kongres podržava niz zdravstvenih i nezdravstvenih institucija poput Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta, Hrvatskog društva prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, Hrvatske agencije za hranu, Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske gospodarske komore, Ministarstva zdravstva, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo „Andrija štampar“, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Klinike za dječje bolesti Zagreb, Hrvatskog društva za pedijatrijsku gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu, Kliničkog bolničkog centar Split, Ureda predsjednice te Grada Zagreba.

Posebnost ovog Kongres je u tome što okuplja ne samo nutricioniste već i stručnjake različitih grana znanosti od medicine, farmacije, kineziologije, prehrambene tehnologije, agronomije do psihologije. Sam Kongres je koncipiran kroz niz predavanja, radionica, panel rasprava i sponzoriranih predavanja gdje će stručnjaci iz različitih polja djelovanja iznijeti i obrazlagati najnovija znanstvena saznanja, prikaze slučajeva te aktualnosti. Kao i prethodnih godine svi prijavljeni posteri sudjeluju u natječaju i Znanstveni odbor odabire 5 najboljih od kojih sudionici putem anonimnih anketnih listića odabir jedan koji će osvojiti odlazak na Kongres/edukaciju po želji u 2019. godini u maksimalnom iznosu od 10.000 kn.

Osim znanstveno-poslovnog dijela, program Kongresa bogat je i društvenim događanjima u svrhu međusobnog upoznavanja, razmjene iskustava i stvaranje kontakata za budući rad te je slobodno vrijeme ispunjeno interaktivnim eno-gastro eventom kao i pauzama za kavu, a vrhunac zabave je uvijek tradicionalno druženje na Gala večeri.
Stoga nam je osobita čast pozvati Vas da nam se pridružite na šestom po redu Međunarodnom Kongresu Nutricionista, a prijaviti se možete preko službenog obrasca za prijavu na internet stranici kongresa.