Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Odnosi

10 šokantnih razloga za seks

Seks podiže samopouzdanje i vraća vitalnost

Ako želite živjeti duže, biti zdraviji i izgledati deset godina mlađe, vrijeme je da uskočite između plahti. Prema najnovijim istraživanjima seks nas čini vitalnijima i trebali bi ga prakticirati što češće.

Seksom protiv stresa

Imali ste težak dan? Najlakše je leći u naslonjač i pogledati neku od ispraznih tv serija. No ako se istinski želite opustiti ugasite televiziju i prebacite svoju pažnju na svoju bolju polovicu. Istraživanja su pokazala da vođenje ljubavi opušta mišiće te smanjuje razinu napetosti u organizmu.

Bez muke nema nauke

Ako radite na širenju obitelji logično je da se što više seksate. Ne samo da ćete tako povećati šanse za začeće, već ćete poboljšati i kvalitetu spermija. Naime, što se više seksate spermiji će biti svježiji te samim time sposobniji za oplodnju jajne stanice.

Zaljubite se

Želite li redovito osjećati leptiriće u trbuhu i ponovno iskusiti zaljubljenost od koje vam se okreće tlo pod nogama vrijeme je za seks. Studije su dokazale da se za vrijeme orgazma oslobađa hormon koji je zaslužan za stvaranje neraskidivih veza, kao i empatije prema drugima.

par u krevetuSmršavite u krevetu

Čak 87 posto žena tvrdi da je seks njihov najdraži način vježbanja. Ne kažemo da odustanete od članstva u teretani, no činjenica je da seks pomaže sagorijevanju kalorija i gubljenju viška kilograma. Naime, na ovaj je način moguće u pola sata potrošiti čak 85 pa i više kalorija.

Vrijeme je za facelifting

Mislili ste da sperma ima samo jednu funkciju? Ako je tako, uvjerit ćemo vas u suprotno. Naime, ona sadrži proteine koji imaju istu djelotvornost kao i kreme namijenjene smanjivanju bora. Tako ova bijela tekućina u kontaktu s kožom dovodi do efekta prirodnog faceliftinga.

Spavajte kao beba

Nema ničeg zabavnog u neprospavanim noćima i padu koncentracije dan kasnije. Ako imate problema sa spavanje nemojte odmah posezati za tabletom, naprotiv, pomoć potražite u naručju svojeg partnera ili partnerice. Tijekom seksa se oslobađa hormon oksitocin koji pomaže opuštanju tijela.

Živite duže

Čini se da eliksir života nije mit. Ako želite živjeti duže trebali biste se što više seksati. Istraživanja su potvrdila da muškarci koji vode ljubav sa svojim partnericama manje od jednom mjesečno imaju duplo veći rizik od preranog umiranja od onih koji se seksaju dva puta tjedno. Znanstvenici smatraju da tajna leži u DHEA hormonu koji se otpušta tijekom ovog ljubavnog čina.

Vođenje ljubavi liječi glavobolju

Zahvaljujući znanstvenicima više se ne možete izvlačiti frazom: ne danas, boli me glava! Naime, upravo će vam seks pomoći da se riješite glavobolje. Ponovno, radi se o hormonu oksitocinu koji utječe na razinu boli.

seks 2Držite želju za seksom na životu

Osim što seks podiže samopouzdanje, redovito prakticiranje istoga stvara želju za daljnjim vratolomijama u krevetu. Naime, prema finskom istraživanju muškarci koji vode ljubav manje od jednom tjedno u većoj su opasnosti od razvijanja erektilne disfunkcije.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Budi fit

U većini slučajeva, osjećaj dehidracije jednak je osjećaju žeđi. No ipak, ponekad bi taj osjećaj mogao izostati ili bi vas tijelo moglo upozoriti na...

Horoskop

A kakve smo kao ljubavnice, saznajte u simpatičnim recima...

Život u dvoje

Zašto je i dalje toliko kontroverzno da neke starije žene vole mlađe muškarce?

Život u dvoje

Od navika, seksualnog ponašanja, oblačenja, načina na koji partner govori ili jede, sve može biti iritantni i naporno.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.