Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Budi fit

10 stvari koje donose mir u danu

Za dnevnu dozu sreće možete se sami pobrinuti.

Postoje male slatke stvari koje su svijetlo na kraju tunela u stresnom danu. Otvorite vrata miru i tišini uz svoje rituale. Evo 10 naših primjera, a vi naravno možete odabrati ono što vam najviše odgovara.

1. Zdravo buđenje


Nakon što sat zvoni, a to je čisti stres, ostanite ležati u krevetu još neko vrijeme. Duboko udahnite nekoliko puta i rastegnite se. Tad ste spremni za ustajanje.

2. Doručkujte za stolom

Umjesto da u trku gutate nešto iz pekare, ustanite par minuta ranije, postavite stol i doručkujte u miru.

3. Jedna po jedna stvar

Najveći kaos u glavi stvaraju brojne obveze i skakanje s jedne na drugu. Najbolje je obavljati jednu po jednu i fokusirati se na nju dok ne budete gotovi.

4. Izađite na ručak


Maknite se iz ureda, presijecite dan. Po mogućnosti prošetajte ili sjednite na par minuta. Mirnoća prirode spašava.

5. Čitajte dobre vijesti

Otvorite internet, listate novine, a ono sve loše vijesti. Pa kako ne biti umoran i pod stresom onda. Za home page stavite nešto veselo, toplo, slatko i zanimljivo poput She.hr-a, dan će vam sigurno biti veseliji.

6. Stvarno slušajte

Jeste se kad uhvatili da govorite u isto vrijeme kad i osoba s kojom komunicirate. To naravno daje svojevrsnu dinamiku razgovoru, ali unosi i nemir. Koncentrirajte se na sugovornika, pomno ga slušajte, možda otkrijete nešto novo.

7. Pošaljite razglednicu

Slatki stari običaj slanja razglednica uvijek razveseli. Čisto iz fore, odaberite nešto veselo, napišite par dragih riječi prijatelju i pošaljite svoje trenutne pozitivne misli nekom drugom.

8. Razmislite o čemu ste zahvalni

U glavi napravite listu stvari zbog kojih ste zahvalni, kakvih sigurno ima. Kako budete razmišljali raspoloženje će vam se podizati.

9. Povežite se

Dok se s nekim rukujete ili ga ljubite, pokušajte se istinski povezati. Nemojte stvari obavljati mehanički, već uživajte i posvetite se svemu što radite.

10. Sanjarite

'Snovi su moja realnost' – to ponekad i nije tako loše, jer zbog snova smo ponekad veseliji, mlađi i imamo osmjehe na licu. Ipak pripazite da zbog čestih snova, život ne postane noćna mora.


Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Budi fit

Mnoge studije imaju različite nalaze koji se oslanjaju na različite čimbenike i željene rezultate, ali postoji općenito optimalno vrijeme za vježbanje

Moj dom

Pogledajte što svjetski dizajneri preporučuju kao osnovne elemente udobne i moderne spavaće sobe koja će vam osigurati miran i okrepljujući san.

Duh i tijelo

10 važnih stvari koje često ne cijenimo dovoljno.

Moj dom

Naši stari jaja su najčešće bojili u crveno pomoću korijena cikle, ljuske luka ili crvenog radiča.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.