Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Duh i tijelo

10 tehnika brzog opuštanja

Otpustite stres na poslu i kod kuće.

Današnji način života je kao što već znamo izričito stresan. Ako ste jedna od nesretnih žrtava 21. stoljeća te vam se posao sastoji od stalnih napetosti koje prenosite i u privatan život, dobro će vam doći nekoliko jednostavnih tehnika uz pomoću kojih ćete se osjećati opušteno.

Antistres tehnike za prakticiranje na – radnom mjestu

1. Iako će vam možda zvučati neobično, vrhovima prstiju tapkajte po glavi, posebice čelu kako biste se u isto vrijeme opustili i poboljšali cirkulaciju. 2. Smanjite napetost tako da ranije dođete na posao. Uživajte u laganom jutarnjem ritualu u opustite se prije nego na vas naleti sva silina poslovnog stresa. 3. Kako ne možete biti u prirodi, jer eto – na radnom mjestu ste, a niste botaničar već vrijeme provodite za računalom – prirodu dovedite k sebi. Okružite se biljkama, one će vas opustiti. 4. Nekoliko puta dnevno trljajte oči po 30 sekundi te ih držite zaklopljene cijelu minutu. 5. Otopite stres uz opuštajuću glazbu. Istraživanja pokazuju kako puls ponekad prati ritam glazbe, zato si priuštite ambijentalnu opuštajuću glazbu.

Antistres tehnike za prakticiranje – kod kuće

1. Mazite se i držite za ruke s voljenom osobom bar 30 minuta dnevno, istraživanja su pokazala kako takva “terapija” otpušta hormone sreće. 2. Prijatelj kojem se možete isplakati na ramenu savršena je terapija. Kad vas nešto muči ispucajte to iz sebe – dobrim razgovorom. Pritom ne mislimo na viku i dreku. 3. Mirisi smanjuju stres. Nekoliko kapi esencijalnog ulja, primjerice lavandinog, stavite u svjećicu prilagođenu takvoj vrsti korištenja i opuštajte se uz mirise. 4. Ako ste sami doma pjevajte do mile volje, na glas, u krivom tonu, pod tušem, veselo i energično – stres će se i tako smanjiti. Možete i zaplesati! 5. Tuširajte se izmjenično hladnim i toplim mlazom. Prvi će vas probuditi, a drugi relaksirati.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Ne propustite

Budi fit

Mnoge studije imaju različite nalaze koji se oslanjaju na različite čimbenike i željene rezultate, ali postoji općenito optimalno vrijeme za vježbanje

Duh i tijelo

Odlazak na posao čini vas nervoznom?! Kažu, kurkuma pomaže.

Seks

Seks je vrlo važan za intimno povezivanje u braku ili vezi, ali ponekad i neočekivane svakodnevne stvari mogu smanjiti libido

Duh i tijelo

Potrebe za magnezijem se povećavaju tijekom rasta, trudnoće ili dojenja.

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.