Connect with us

Hi, what are you looking for?

She.hrShe.hr

Seks

10 zanimljivih činjenica o orgazmu

Jeste li sigurni da znate baš sve o velikom O?

Ženski orgazam je često misterija, ne samo muškarcima već i mnogim ženama. Marilyn Monroe, seks simbol 20. stoljeća, tvrdila je da nikad nije doživjela orgazam s nijednim od svojih slavnih ljubavnika, od kojih su najpoznatiji bili John F. Kennedy i Joe DiMaggio.

Iako je poznato na koji način se manifestira seksualni užitak i kakvo zadovoljstvo se doživljava tijekom orgazma, nemoguće je opisati sve njegove pozitivne učinke na fizičko i emotivno stanje. No, jeste li sigurni da znate baš sve o orgazmu? Donosimo deset zanimljivih činjenica o seksualnom vrhuncu.

1. Sagorijeva kalorije i pozitivno utječe na zdravlje

Seks je zabavan, ali i učinkovit saveznik u mršavljenju jer sagorijeva od 100 do 250 kalorija. Sam orgazam sagorijeva oko tri kalorije, ali kada se trudimo postići ga, potrošimo više od 50 kalorija. Također, orgazmi imaju pozitivan učinak na imunitet jer opuštaju tijelo i uklanjaju stres te sprječavaju nastanak kardiovaskularnih bolesti i raka.2. Olakšava bol

Doživljaj orgazma može olakšati bol, uključujući bol kod artritisa, bol nakon operacije i bol tijekom poroda. Ovaj učinak orgazma događa se zbog otpuštanja kemikalije oksitocin, koji utječe na opuštanje tijela i pozitivno emotivno stanje. Iako je učinak kratkotrajan, oko 8 do 10 minuta, otkriveno je da i samo razmišljanje o seksu može smanjiti bolove.

3. Pronalaskom G točke do boljeg orgazma

Ukoliko pronađete svoju G točku, to bi vam moglo pomoći da lakše dođete do vrhunca. Njemački ginekolog Ernst Gräfenberg je u 1950-ima otkrio takozvanu G točku, mjesto u ženskim genitalijama za koje stručnjaci smatraju da sadrži najviše živčanih završetaka. G točka bi trebala omogućiti ženama dulje i jače orgazme. Stručnjaci nisu suglasni gdje se točno nalazi i tvrde da nije na istom mjestu kod svih žena, ali najčešće se nalazi u unutrašnjosti vagine i može se opipati prstom.I muškarci imaju svoju G točku, točnije tri točke koje izazivaju zadovoljstvo: frenulum (koji se nalazi neposredno ispod glavića penisa), perineum (nalazi se između testisa i anusa) i prostata.

4. Kondom ne utječe na orgazam

Muškarci često tvrde da im upotreba kondoma negativno utječe na seksualno zadovoljstvo. Ipak, žene mogu doživjeti orgazam jednakim intenzitetom tijekom seksa s kondomom. Pri seksu s kondomom, par ima više vremena za uživanje i opuštanje jer nema brige oko prekinutog snošaja.

5. Orgazam je sve bolji s godinama

Starenje donosi mnoge promjene na tijelu, a neke i nisu tako pozitivne. Nasreću, to se ne odnosi na doživljaj orgazma. Naime, orgazmi s godinama postaju sve bolji. Žene su s godinama sve iskusnije u seksu, imaju više samopouzdanja i uživaju više u svom tijelu. Povjerenje i intimnost koju imaju mnoge žene u ozbiljnim vezama također mogu pomoći u poboljšanju seksualnog samopouzdanja.6. Razlika između ženskog i muškog orgazma

Orgazam kod muškaraca i žena može biti jednakog intenziteta, ali razlika je u trajanju i načinu postizanja. Muškarcima je potrebno puno manje vremena da postignu vrhunac, često samo jedna minuta, a ženama treba i do dvadeset minuta. Orgazam kod muškarca u prosjeku traje četiri sekunde, dok kod žena može potrajati i do 15 sekundi. Također, istraživanja su pokazala da muškarci lakše doživljavaju orgazme u seksu s glasnijim ženama, a ne s onima koje šute 'kao ribe'. Zato, slobodno budite glasne!

7. Višestruki orgazmi

Mnoge žene mogu doživjeti multiple orgazme, a najviše orgazama koji su zabilježeni je 134 u sat vremena. Postoje slučajevi žena koje su mogle doživjeti vrhunac u neseksualnim radnjama, kao što je razmišljanje o seksu, pranje zubi ili dodir određenog dijela tijela (ali ne intimnih dijelova).8. Jači orgazam za vrijeme mjesečnice

Seks za vrijeme mjesečnice često nije ugodan niti ženama, a ni muškarcima. No, ovo je vrijeme kada je zadovoljstvo pri postizanju orgazma jače, a razlog je cirkulacija krvi u tom području.

9. Bol i orgazam

Centar za orgazam i bol nalaze se na istom mjestu u mozgu što je razlog da neki ljudi tijekom seksualnog vrhunca izgledaju kao da proživljavaju bolove. Iako izraz lica ne pokazuje uživanje, to samo znači da smo manje osjetljivi na bol kada doživljavamo orgazam.

10. Smrt za vrijeme orgazma

U filmovima često viđamo scene poznatih političara ili direktora kako umiru tijekom seksa s ljubavnicama ili prostitutkama. To se zaista i događa, a još je veća stopa ovakvih smrti za vrijeme seksa s ljubavnicima, odnosno kod prevara. Također, veća je vjerojatnost da muškarac umre tijekom seksualnog odnosa nego žena.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više

Zdravstveni karton

Zanimljivo je da vitamina D u organizmu ne može biti viška jer naše tijelo regulira njegovu količinu.

Duh i tijelo

Motivirali vas posao koji radite da svako jutro ustanete iz kreveta bez grča u želucu ili pomisli da i prije početka radnog vremena čekate...

Seks

LELO je oduvijek inovator, pomičući granice i izazivajući konvencije.

Zdravstveni karton

Stomatološka poliklinika iDENT posluje od 2010. godine. Više od 10 godina postojanja i nekoliko tisuća pacijenata godišnje ono je gdje sadašnji i budući pacijenti...

Advertisement

Impressum


Medijski mali servis j.d.o.o. Sva prava pridržana.